Szerelem “karantén” idején: hogyan tartsd a kapcsolatot a pároddal?

Rovat

Megosztás

A koronavírus megjelenése, és annak megfékezésére létrehozott állami intézkedések: a szociális távolságtartás és a kijárási korlátozás fizikai távolságot eredményezett, amit a saját bőrötökön is érezhettek! Többen a fertőzés elkerülése érdekében önkéntes karanténba vonultatok, míg mások inkább igyekeztek minimálisra csökkenti a házon kívüli tartózkodásukat. Ezzel azonban, ti és a párotok nehéz helyzetbe kerültetek.

Hogyan tartsátok a kapcsolatot? Ehhez adunk tippeket!

A koronavírus idején, bármennyire nehéz is, tartsátok virtuálisan a kapcsolatot a párotokkal! Chateljetek, küldjetek egymásnak videóüzenetet vagy beszéljetek telefonon. A fertőzés elkerülése érdekében most a személyes találkozásokat mellőzzétek, és próbáljátok más módot keresni a kapcsolattartásra.

Figyeljetek egymásra

Bár lehet, úgy gondoljátok, hogy a fizikai távolság miatt a legjobb az, ha minden szabad percetekben valamilyen módon keresitek egymást, ez azonban nem kell, hogy így legyen. Alakítsatok ki  napirended úgy, hogy legyen benne időtök magatokra és egymásra is! Az az idő pedig, amit online vagy más módon együtt töltötök, legyen minőségi idő, akkor csak egymásra figyeljetek!

Lássátok is egymást

A legegyszerűbb manapság chatelni egymással, pár szavas üziket küldeni. Ahhoz azonban, hogy a kapcsolat intimitása fennmaradjon, próbáljatok minél többször videóbeszélgetést is indítani. Jót fog tenni, hogy látjátok egymást, és segít megtartani a kapcsolatotok mélységét.

Romantikus virtuális vacsora

Attól, hogy távol vagytok egymástól, ne feledkezzetek meg a romantikáról. Beszéljetek meg egy estét, amikor virtuálisan együtt vacsoráztok, és ehhez mindketten készüljetek elő: vegyetek fel szép ruhát, lányok pici smink is lehet, és videóchat alatt fogyasszátok el együtt a vacsorátokat, legyen az bármi. Bekapcsolhattok esetleg valami szép zenét is, így garantált a romantika!

Minden napra egy szerelmes üzenet

Az egymástól való távollét leküzdésére jó technika lehet, ha minden nap küldtök egymásnak egy szerelmes üzenetet. Lehet ez egy szép vers, egy szerelmes idézet vagy egy kedves gondolat, amivel a másik tudtára adjátok, hogy a jelenlegi helyzetben is gondoltok egymásra. Ha pedig úgy érzitek, akár valami viccesebb, pikánsabb üzenetet is írhattok.

Jó alkalom, hogy átgondoljátok a kapcsolatotokat

Nem feltétlenül rossz az, hogy most távol vagytok egymástól. Jó alkalom ez arra, hogy átgondoljátok a kapcsolatotokat: mi a jó benne, mi az, amin érdemes lenne változtatni, miben szeretnétek, ha fejlődne a kapcsolatotok. A legjobb, ha mindketten készítettek ezekről egy saját listát, és a következő beszélgetésetekkor megbeszélitek ezeket.

Csak nyugi, minden rendben lesz! A legfontosabb, hogy ne aggódjatok azon, milyen hatással lesz a kapcsolatotokra ez a mostani időszak. Rengetegen élnek távkapcsolatban, és mégis működik náluk. Ha mindketten törekedtek arra, hogy megőrizzétek a lángot a kapcsolatotokban, akkor nem lesz baj. Sőt! Ha véget ér ez az időszak, annál jobb lesz a viszontlátás, és annál inkább értékelni fogjátok azokat a perceket, amiket együtt tölthettek.

TESZT: felismered a szerelmes verseket?

GIFek forrása: giphy.com

Dóri

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,167RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta