Szeretnél királylány lenni, vagy akár egy vérbeli herceg? Eljött a TE időd!

Rovat

Megosztás

Lehetsz királylány, apród vagy vérbeli herceg is, aki megment a sárkány torkából. Kérd meg anyut, hogy szerezzen Neked egy tuti jelmezt, és egy impozáns lovasmenet élén vonulhatsz be egy kastélyba. Hogy melyikbe? A Kultúrkúria melletti Klebelsberg Kastély, ami február 27-én vasárnap 15 órától várja a kis lovagokat, huszárokat, Mátyás király fekete seregének katonáit, és persze a királylányokat és hercegkisasszonyokat is.

A környékbeli lovasok összefogtak, és elhatározták, hogy az idei évben hagyományt teremtenek és minden évben farsangi lovasfelvonulást rendeznek a magyar történelem és a hagyományőrzés jegyében. A II. kerületi lovardák (a Gercse templom környékének lovardái, köztük a lovas polgárőrök és az ugyancsak II. kerületi Hársfavirág Lovastanya) lovasaiból álló, történelmi és hagyományőrző ruhákba öltözött menet 15 órakor indul a Gercse templomtól és bevonul a kastélyba, ahol meleg tea várja a gyerekeket, és forralt bor a szülőket- írja a mybuda.hu. Később jöhet a nagy eredményhirdetés, a menethez csatlakozott gyerekek közül vajon kié lesz a legszebb magyar történelmi jelmez?

Várják azokat is, akiket csak egyszerűen érdekel a lovasélet, és szeretnék látni, milyen, amikor egy történelmi menet vonul a budai kis utcákon, és lovasok töltik meg a Klebelsberg kastély udvarát.

Február 27-én nemcsak a gyerekek pattanhatnak pónihátra, de a fiatalok is kipróbálhatják – akár egy fotó erejéig -, milyen érzés ülni a nyeregben egy olyan kastély udvarán, amely a nemzet egyik leghíresebb kultuszminiszterének lakhelye volt.

A főkép csak illusztráció.

Képek a mybuda honlapjáról.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta