Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Szex, drog, rock&roll – botrányos sztárok nyomában

Szex, drog, rock&roll – botrányos sztárok nyomában

Mi kell ma a hírnévhez?

Adri remegő lábakkal, elszoruló torokkal állt a színpadra a zsűri elé. Azok gúnyos arccal mérték végig törékeny, csipkeruhába bújt alakját, de ő a szemébe világító reflektorfénytől nem láthatta ezt. A rövid bemutatkozást követően belekezdett a dalba – szívhez szóló produkciót adott elő csilingelő hangján.

– Köszönöm  a figyelmüket! – hajolt meg bírái előtt, akik megint a szájukat húzták.

– Mondja csak, valóban énekesnek készül? – nézett rá komoran az egyik férfi. – Ezzel a tucatkülsővel? Ilyen ártatlan tekintettel? Őszintén válaszoljon: mit akar maga a zeneiparban?

– Hát… énekelni – rebegte a lány megszeppenve. – Ezt akarom. Mint minden énekes.

A zsűritag színpadiasan ásított.

– No hiszen, énekeljen csak – a fürdőszobában! A zuhanyrózsának talán még érdekes lehet. A viszont nem látásra!

Sok tehetséges fiatalra vár ez a sors kellő magabiztosság, extrém megjelenés  és botrányok, összefoglalóan sztáralkat híján. Hányan tűntek el így a süllyesztőben, s hányan maradtak a felszínen, polgárpukkasztó viselkedésükkel állandóan magukra irányítva  a sajtó és a nép figyelmét. Az érzékeny, visszahúzódó Szíj Melindát nevették, a hisztis, műmellű Tóth Gabinak ellenben minden showműsorban ott a helye.

Jól bevált recept

A zeneipar legelső botrányos előadója Madonna, aki rövid, szőke hajával, vastag szemöldökével és bőrkabátjával bevonult a történelembe. A kereszténységet gyalázó viselkedésével és erotikus képeivel még a Vatikán haragját is kivívta. A 2010-es évek sztárja, Lady Gaga a már bevált receptet követte: nem múlt el nap anélkül, hogy ne írtak volna róla a médiában. Hol húsból készült ruhában jelent meg egy díjátadón, hol művér ömlött a mellkasából egy koncertjén, máskor pedig azt találgatták az emberek, mi lóg ki a két lába közül egyik fellépésén. Napjaink Madonnáját Miley Cyrusnak hívják. Disney-sztárnak indult, de már karrierje kezdetén sem volt olyan ártatlan, mint amilyennek próbálták beállítani: 2008-ban bugyiban pózolós, csücsörítős képei lepték el az internetet, miután valaki feltörte email-fiókját. Mindössze tizenöt éves volt ekkor. S még abban az évben sokat sejtető fotósorozat készült róla a Vanity Fair magazinnak: a kamaszlányt egy szál törölközőbe csavarva fotózták le.

mil jj

A félreértések elkerülése végett: ő nem a zárt osztály lakója, hanem egy XXI. századi példakép.

 

2009-es albuma idején még merészebbre vette a figurát: videóklippjeiben fehérneműre vetkőzve táncolt, jelezve, hogy ő a világért sem jókislány. Mégis megdöbbentette rajongóit, amikor 2012-ben rövidre vágatta haját, és hivatalosan is botrányhőssé avanzsált. Klippjeiben már a fehérnemű is lekerült róla, lásd Wrecking ball, nyíltan vállalva kábítószerezik, (megesett, hogy koncertjén, kiskorú rajongói előtt füvezett), egy időben pedig eljátszotta, hogy leszbikus. (A biszexualitás Lady Gaga óta minden énekesnőnél alap.) A fedetlen keblekre azonban ma már kevesen kapják fel a fejüket. A ’70-es években Madonna még borzolta vele a kedélyeket, 2015-ben viszont ez kevés. Az embereknek ennél is több kell. Cyrus ezért hónaljszőrt növesztett, amit előszeretettel mutogat, Terry Richardson kamerája előtt pedig nemi szervét is a nagyérdemű elé tárta. De a biztonság kedvéért a maszturbálást is beveti olykor. És azóta is írnak róla.

Ugyanaz a lemez

Aki valóban teljesen kifordult önmagából, az Rihanna. Amióta rászokott a drogokra, a barbadosi énekesnő mintha más ember lenne, mint akit 2005-ben a közönség megismert. Hajszíne hetente változik, két dolog azonban örök. Ha fotózzák, akkor csakis meztelenül, és természetesen marihuánás cigarettát szívva. Viselkedése közönségessé vált. Láthatóan női gengszternek képzeli magát – talán a gyerekként látott negatív minta is közrejátszik ebben. Kiskorában gyakran szemtanúja volt, amint apja megveri az anyját – valószínűleg a kis Riri nevelésére már nem maradt energiája az agresszív férfinak.

rihanna dol

A teljesség igénye nélkül

 

Most már elég!

A botrány akkor üt igazán, amikor egy rajongót csap arcul. Justin Bieber szintén tinisztárként kezdte pályáját – borítékolható volt, hogy pár éven belül kiég. Elég csak Instagramra feltöltött fotóira vetni egy pillantást – mintha egy élőhalottat látnánk, aki azt sem tudja, épp hol van. Ám ez nem mentség arra, hogy 2013-ban, erkélyszobájából lepillantva a rá várakozó rajongói közé köpött(!). Nemrég pedig faképnél hagyta közönségét egyik koncertjén, mert pár első sorban álló fanatikus rángatni kezdte a rongyot, amivel fel akart törölni egy tócsát a színpadon. Egy rajongó sem tehet meg akármit, ám a gyors távozás akkor sem volt fair a többi nézővel szemben.

Justin-Bieber-spits-at-fans

Az ominózus jelenet – nem mindenkinek volt ilyen vicces

 

Miley, Rihanna és Justin még mindig a csúcson vannak, Lady Gaga neve azonban lassan kezd kikopni a köztudatból, már korántsem minden szól róla. Madonna pedig – aki ötvenhét évesen sem áll le – egyre gyakrabban képezi nevetés tárgyát. Egyszer mindenkit utolér a végzet. És a trónkövetelők.

 Szerző: Fekete Fanni

Csordaszellem
Neked milyen sztár a példaképed?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share