Ezt nézed:  / Zene / Szigetnévből befutott zenekar? – A Margaret Island sztori

Szigetnévből befutott zenekar? – A Margaret Island sztori

Ha azt mondom, eső, te mire gondolsz? Mert én bizony egy dalnak a címére. Talán ez az a dal ugyanis, ami a Margaret Island zenekart igazán híressé tette. De vajon mi lapul emögött? Hogyan indult az egész zenekar, mit lehet tudni a női frontemberről, Lábas Vikiről? Minden érdekességre fényt derítünk mai cikkünkben: Jöjjön tehát a Margaret Island sztori!

A Margaret Island egy elég új, és nagyon hamar nagy sikerre szert tevő zenekar. Ez a siker talán az egyedi műfaji kombinációjuknak is köszönhető, ugyanis a mai modern pop zenét csodásan keverik népzenei motívumokkal, amire eddig csak egy igazán sikeres magyar példa volt, a Punnany Massif. Utóbbi azonban inkább a rap zenét elegyíti a népzenével, illetve ott csak férfi frontemberek vannak, míg a Margaret Island-re egyik állítás sem igaz.

Első lemezük 2015-ben jelent meg “Egyszer volt” címmel, mely a csapat szerint a felnőtté válásról, a gyermekkor lezárásáról szól. Ezen több olyan siker slágerük is szerepel, mint a rádiókban azóta is játszott “Egy lány sétál a domboldalon” vagy a “Nem voltál jó”. Tulajdonképpen ez az első dal csokor az, ami megalapozta az együttes sikerét.

Az egész csapat előrehaladását bizonyára segítette Lábas Viki szóló karrierje is, ugyanis az énekesnőt az évek múlásával egyre több helyre hívták, egyre nagyobb reflektorfényt kapott, természetesen nem alaptalanul. Minden évben fellép a RedBull Pilvakerben, énekelt fesztiválhimnuszt a Punnanys Felcser Mátéval az Efottnak, felléptek sztárvendégként az RTL Klub X-Faktor című tehetségkutatójában és még sorolhatnánk.

A csapat neve egyébként bármilyen “meglepő” is, tényleg a Margit szigetből született, ugyanis az egyik tag nagyon közel lakik a szigethez, ezáltal rengeteget jártak ki oda, és születtek ott is szép sorok az albumjaikba.

Az első nagy találkozás egyébként elég érdekes sztori. A csapat valamennyi tagja egy Balaton közeli tehetségkutatón indult, mind különdíjasok lettek, ekkor már kinézték egymást barátnak. Azonban a közös munka akkor kezdődött, mikor egymással párhuzamosan mindenkinek elkezdett bedőlni a saját zenekara. Ekkor felkeresték egymást, összeálltak és ekkor alapult meg a banda. Eredetileg angolul kezdték el dalaikat írni, nem sokkal később azonban áttértek a magyar nyelvre. Első magyar szövegüket Bródy János írta, ez a “Nem voltál jó” című daluk, később azonban már maguk írták a magyar dalaik szövegét.

A Margaret Island már most is kifejezetten híresnek nevezhető a magyar zenei berkekben, de természetesen még van hova tovább, amit ők is nagyon jól tudnak, és ezerrel zakatolnak is az abszolút siker felé. Vajon meddig jutnak el pár éven belül? Mi kíváncsiak várjuk… 🙂

Te követed a Margaret Island zenéit?
Te követed a Margaret Island zenéit?

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share