Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Színészek, akik gyerekként nyertek Oscar-díjat

Színészek, akik gyerekként nyertek Oscar-díjat

Már akkor színészlegendának számítottak – és vitték el a felnőttek elől a legnívósabb szakmai elismerést – amikor kortársaik még az iskolapadot koptatták. 3 színész, akinek a színészet volt a mindene, már gyerekként is.

Anna Paquin 1993-ban, a Zongoraleckében játszott és alakításáért egy arany szobrocskát is hazavihetett, a legjobb női mellékszereplőként. Mindössze 11 évesen lett Oscar-díjas a színésznő, aki szerepe szerint egy néma zongoratanárnő lánya volt a filmvásznon. Azóta a True Blood sorozatból ismerhetik a nézők, de több hollywoodi filmben is feltűnt még, már felnőttként.

10 évesen kapta meg az Oscar-díjat Tatum O’Neal, aki édesapja oldalán játszott a Papírhold című filmben. Ezzel máig ő tartja a legfiatalabb Oscar-győztes rekordját, szintén a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Patty Duke 1962-ben, 16 évesen nyerte el a szobrot A kismadár legjobb mellékszereplőjeként. Ekkor már két éve játszotta szerepét a Broadway színpadán. Felnőttként aztán minden idők egyik legelismertebb televíziós sztárjává vált, aki bezsebelt egy Golden Globe-díjat is, és három éven keresztül még az amerikai színészszövetség, a Screen Actors Guild elnöke is volt.