A színészet helyett a politikát választotta

Rovat

Megosztás

Harry Potter-sorozatunkban minden héten górcső alá veszünk egy szereplőt, s hogy mi történt vele az utolsó Potter-film óta. Ezúttal a bájos Emma Watsoné a főszerep.

Emma több ismert filmben is szerepet kapott: Egy hét Marilynnel, Egy különc srác feljegyzései, Lopom a sztárom, Noé… Az Itt a vége című vígjátékban saját magát játszotta. Mégsem a színészettel sikerült a köztudatban maradnia, hanem közéleti szereplése és megjelenése miatt.

Kezdjük az utóbbival: 2010-es frizuraváltását hatalmas felhördülés követte. Rajongói követelték vissza a hosszú tincseket. Azóta eltelt négy év, a haja megnőtt, viszont mégsem ez a legnagyobb előrelépés: azáltal, hogy belevágott, kezdtek rá más szemmel nézni az emberek: nem a kislányt látták, hanem egy igazi nőt. A divatmagazinok kiszemelték maguknak és előszeretettel teszik címlapra, a Wonderland például februárban kettőt is szentelt neki:

1780706_729062480445978_782172173_n

Érdekes egyébként, hogy a Harry Potter többi sztárja, de maga Rowling is igyekezett megválni a nevükhöz forrt jelzőktől, nemcsak Emma.

Viszont ha a hosszú loboncot meg is unta, Hermione éles esze új életében is kíséri: 2014 májusában átvehette diplomáját az amerikai Brown egyetemen, júliusban pedig belecsöppent valami egészen új dologba.

Emma ugyanis az UN Women – az ENSZ szervezete-  jószolgálati nagykövete lett, és a  nők egyenjogúságáért küzd. Részt vett a HeforShe nevű kampányukban, hogy felébressze a férfiakat: a nőknek, lányoknak ugyanolyan emberi joguk van, mint nekik.

10684137_338001386380806_771206184_n
Emma és az UN Women ügyvezető igazgatója, Phumzile Mlambo-Ngcuka

 

Mélyen megérintette, amikor több kolleginájának meztelen fotói kiszivárogtak az interneten. Twitterén az empátia hiányáról panaszkodott. Majd nyilvánosan is felszólalt a nők ügyében az ENSZ New York-i székházában.

“Azt kérdezheted: ki ez a Harry Potter-lány? Mit keres ő itt? Én is ugyanezt kérdezem magamtól. Az egyetlen, amit tudok, hogy érdekel ez a probléma, és felelősségemnek érzem, hogy a hangomat hallassam.”

https://www.youtube.com/watch?v=p-iFl4qhBsE

 

Ámen. Nem lepődnénk meg, ha a következő lépés a Fehér Ház meghódítása lenne.

(Fotó: Facebook,ó)

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta