Szokatlan feladatok a középiskolai felvételin, érettségi szint?

Rovat

Megosztás

Nehéz dolguk volt a nyolcadikos végzős diákoknak – felelte az Eduline által megkérdezett matematika tanár, aki szerint egy-két feladat kiegyezhetett volna az érettségi vizsgán is.

„Nem volt könnyű, de ilyenkor mindig azzal vigasztaljuk a felvételizőket, ha nekik nehéz volt, akkor másoknak is az volt”

Baloghné Békési Beáta, a Matek Oázis vezetője szerint 2023-ban ugyancsak nehezebb feladatok voltak a középiskolai matematika felvételin, mint tavaly, vagy azelőtt. Ám hozzátette, azért nem érdemes nagyon hasonlítgatni, mert 2021 és 2022-ben egyértelmű volt, hogy a koronavírus okozta online oktatás végett könnyebb feladatsort kaphattak a diákok.

„Arányos osztás nem volt még középiskolai felvételin, vagy ha volt is, akkor nagyon régen. Egy ilyen kérdés akár érettségi feladatnak is elment volna. Általános iskolai tananyag, de nem központi téma, ezért biztos, hogy sokaknak gondot okozott”

A szaktanár szerint túl nehéz volt 1-2 feladat, sőt azon is meglepődött, hogy arányos osztás is megjelent a feladatsorban. Meggyűlhetett a baja a végzősöknek például a térgeometriával is, mert abból is kaptak bőven. Nem mindenki emlékszik például egy téglalap területére, egy érettségi vizsgán elő lehet venni a függvénytáblázatot, ellenben egy középiskolai felvételin nem – nyilatkozta Beáta.

A főkép csak illusztráció.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta