A szüleim utálják a szerelmem. Mit tegyek?

Rovat

Megosztás

Ha a szüleid arcára kiül a döbbenet és az undor, amikor a családi ebédhez készülődve befut az új pasi vagy barátnő, akkor már tudod, hogy valami nagyon nem stimmel, és egy tipikus “na, akkor beszélgessünk el egy kicsit” típusú kupaktanács vár majd kaja után. Kínos szitu, az biztos, és van rá esély, hogy már volt benne részed. Lehet, hogy nagy veszekedés lett a vége, lehet, hogy megértették az ősök, hogy neked igenis bejön Jancsi arctetkója és orrpiercingje, de sosem lehet tudni, hogy mi lesz a reakció az új jövevény láttán.

Amikor egyértelmű, hogy az újdonsült barát vagy barátnő nem szimpi a szülőknek, de ők ezt nem mondják ki, és csak a viselkedésükből szűröd ezt le, akkor kérdezz rá bátran az okára. Lehet, hogy csak nem akarnak nagyon megbántani, félnek a reakciódtól, de úgy a tisztességes, ha tisztázzátok a helyzetet.

Ne húzd fel magad! Képzeld el a szüleid helyzetét, hogy te mit tennél a helyükben? Ők csak a legjobbat akarják neked, és ha elsőre nem volt nekik szimpatikus a párod, akkor mesélj róla nekik. Hiszen pár óra alatt nem lehet senkit megismerni olyan jól, mint egy jó ideje tartó párkapcsolatban.

Az első benyomás rendkívül meghatározó, és a sok pozitív benyomás után akár egy negatív is már megváltoztathatja a szülők véleményét, ezért kicsit készüljetek rá az első találkozásra, főleg, ha tudod, hogy a szüleid nem túl nyitottak ilyen téren. Nem kell rágörcsölni a dologra, de azért ha vannak érzékeny pontok, kínos témák, azokat jobb elkerülni.

Ha már ott tart a dolog, hogy a szüleid ki nem állhatják a párodat és mindent megpróbálnak megtenni annak érdekében, hogy véget érjen a kapcsolat, akkor gondolkozz el, hogy miért is csinálják ezt. Mit láthatnak, amit te nem? Lehet, hogy megváltoztál és ez nem tetszik nekik és ezért az új szerelmedet okolják. Az is lehet, hogy az iskola rovására megy a kapcsolat vagy esetleg kevesebb időd van velük lenni vagy a házimunkát elvégezni.

Óvatosan, de emlékeztesd őket, hogy milyen volt nekik, amikor szerelmesek lettek, amikor semmi sem volt fontosabb, mint a randi. Ha romlottak a jegyeid, kössetek kompromisszumot, hogy pár hét alatt megpróbálod a régi átlagodat hozni. Ha kevés időt vagy velük, próbáld elmagyarázni nekik, hogy neked milyen fontos most az, hogy a bandával lehess, randizhass, önállósodhass. Ők csak féltenek téged attól, hogy belekeveredsz valami olyanba, amitől ők nem tudnak megvédeni.

Nagyon fontos, hogy bármiről is akarsz beszélni velük, biztos, hogy szót értetek egymással, a lényeg az, hogy ezt tisztelettudó stílusban tedd. Ez a legnehezebb mindig, mikor konfliktus helyzetbe kerülsz a szüleiddel, de ha felemeled a hangodat, akkor már annak nem lesz jó vége. Próbálj higgadt maradni, érvelj okosan és hallgasd végig, hogy mit szeretnének mondani. Így biztos, hogy közös nevezőre tudtok jutni, nem csak a szerelmed, de bármilyen másik ügyben is.

Fotó: fanpop.com
Fotó: fanpop.com

 

Utálják a szerelmedet
Te mit tennél, ha az ősök utálnák a szerelmed?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta