Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Találtak még egy világ legidősebb emberét

Találtak még egy világ legidősebb emberét

Egy dél-oroszországi faluban, Islamgazy-ban él Tanzilya Bisembeeva, aki a feltételezések szerint jelenleg a világ legidősebb embere, aki akkor született, amikor még Viktória királynő uralkodott az Egyesült Királyságban és, amikor még Raszputyin csődőrködött a Romanov udvarban.

Az idős hölgy személyigazolványa szerint 1896. március 3-án született. Ezt pedig azt jelenti, hogy Tanzilya Bisembeeva jelenleg 120 éves, akit három fia, 10 unokája és 24 dédunokája vesz körül. Első gyermekét 53 éves korában szülte meg, a legfiatalabbat pedig 57 évesen. A kazah származású Tanzilya jelenleg a dél-oroszországi Asztrahán területen található Islamgazy-ban él, ahol legkisebb fia viseli gondját. Hosszú életének titka állítólag az, hogy csak 100 éves kora után kezdett el járni rendszeresen orvoshoz.

sdsdsdsd

Tanzilya Bisembeeva személyigazolványa

 

Ahhoz viszont még egy kicsit várni kell, hogy Tanzilyát hivatalosan is a világ legidősebb élő emberének nyilvánítsák ki. Ehhez ugyanis előbb hitelesíteni kell a dokumentumait, hogy a hatóságok is megerősítsék valódi korát, illetve születésének dátumát. Az eljárás már megkezdődött, szóval csak napok kérdése, hogy kiderüljön az igazság.

hfhfhf

Emma Morano

Hivatalosan jelenleg a 116 éves Emma Morano a világ legidősebb embere. Az olasz hölgy 1899. November 29-én született. Jelenleg is hazájában, Olaszországban él, Civascóban. Ő nem rég azt mondta, hogy hosszú életét annak köszönheti, hogy mindennap elfogyasztott két nyers tojást és 100 gramm marhahúst- írja a globoport.hu.

Egyébként minden idök legidősebb embere Jeanne Calment volt, aki 1997. augusztus 4-én hunyt el, 122 éves korábban. Bármennyire is meglepő, de a francia hölgy 21 éves korától, egészen 117 éves koráig dohányzott. Állítólag napi két szálat szívott el. 117 éves műtéten is átesett, 119 évesen pedig 45 kg volt a súlya. Ő azt mondta, hogy hosszú életét az olíva olajban gazdag értrendjének, a portói bornak és a csokoládénak köszönhette. Egy hét alatt állítólag közel egy kiló csokoládét is fogyasztott el. Végül végelgyengülésben hunyt el.

sdsdsd

Jeanne Calment

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share