Táska: az egyik legsikeresebb sulirádió

Rovat

Megosztás

Sulirádió minden iskolában van, de valljuk be, nem mindenhol ugyanolyan a szünetben, a hangszórókból áradó műsor. Egy székesfehérvári gimnáziumban nagyon komolyan veszik a műsorcsinálást.

Pedig csupán két kölcsönvett mikrofonnal indult minden. Itt nem volt kész stúdió, felépített programterv vagy régi sulirádiós hagyományok. Megszületett az ötlet, hogy kellene egy iskolarádiót csinálni és kis lépésekben, de sikerült megvalósítani a tervet. A székesfehérvári Lánczos Kornél gimnáziumban 2011 óta indul a tanítás a rádióadással és ma már egész napos műsor szórakoztatja és tájékoztatja az iskola népét.

A kezdet kezdetén két rádiós tapasztalatokkal rendelkező apuka és egy maréknyi lelkes diák kezdte el életre hívni a Táska Rádió ötletét majd az évek során a  szorgos formálgatásnak és lelkes kitartásnak köszönhetően megszületett egy profi műsor, egy igazi stúdió a gimnázium tetőterében berendezve és több, mint 60 tagból álló stáb. A sulirádió ma már annyira népszerű, hogy más iskolákból is érkeznek a műfaj iránt érdeklődő diákok, hogy kipróbálják magukat a mikrofon mögött és új dolgokat tanuljanak.

Táskarádió
A Te sulidban van rádió és elégedett vagy-e vele?

Forrás: eduline

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta