A tavaszi hangulat titka

Rovat

Megosztás

Itt a tavasz és mi sokkal feldobottabbak vagyunk. A hangulatunk több szintet ugrik felfelé. A tél búskomor hangulatát lassan magunk mögött hagyjuk. De vajon mi a titka a hirtelen hangulatváltozásunknak?

Nagyon sok mindenkivel így van. Télen általában rosszabb a kedvünk. Nem sok mindent csinálunk ilyenkor, mondhatni, hogy csak félgőzzel tevékenykedünk vagy csak elvegetálunk. Próbáljuk magunkat túllendíteni azon a pár hónapon.

A tavasz elérkeztével viszont egy általános hangulatváltozás figyelhető meg, ami természetesen pozitív. Sokkal nyitottabbak leszünk és más szemmel nézünk a világra.

Ez a nagy mértékű hangulatváltozás pár hét alatt következik be és hamarosan nyoma sem marad a tél zord időjárásának.

Ez egyrészt persze az időnek köszönhető. Télen senki nem szeret kimozdulni. A szoba melege ilyenkor a legjobb hely, ahova elbújhatunk. Mindenki úgy gondol rá, hogy ez az az időszak, amit túl kell élni. Leginkább a tehetetlenség az, ami visszatart bennünket és ami a hangulatunkat is befolyásolja. Télen nem igazán szeretünk mászkálni sehova, csak ha nagyon muszáj.

A tavasz azonban az az állapot, ami kizökkent minket az alvó állapotunkból. Hirtelen megnyílik a világ előttünk és számtalan új lehetőség kínálkozik. Már nem kell sietnünk sehova, mert nem fagyunk meg az utcán, a levegőt virágillat tölti be és minden növény különféle színekben pompázik. Ezek az apró dolgok sokat javítanak a hangulatunkon. Mondhatni olyanok vagyunk, akik eddig csukott szemmel jártak és most nyílt ki a szemük és körbenéznek, hogy mennyi minden van körülöttük.

Ez egy általános életérzés, ami mindenkit körülölel. Nemcsak ránk, emberekre nézve van hatással, hanem az állatokra is. Nem véletlenül választanak ilyenkor párt maguknak, de mi magunk is nagyobb eséllyel esünk szerelembe. Maga a tavasz a tél nélkül nem érne semmit, hiszen a tél zordsága mutatja meg, hogy milyen sokat is ér egy kis jó idő.

A tavaszi hangulat titka
Melyik a kedvenc évszakod?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta