Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Te összeillesz a szerelmeddel?

Te összeillesz a szerelmeddel?

Három árulkodó jel, ami megválaszolja a kérdést: tényleg ő a nagy Ő, vagy inkább felejtsd el?

Viki és Dani kézen fogva sétáltak be a moziba. Harmadik randevújuk volt ez, és úgy tűnt, tökéletes köztük a harmónia.

– Válassz egy filmet! – ajánlotta fel nagyvonalúan a fiú a lánynak, aki másik kezében a tőle kapott rózsaszálat tartotta.

– De aranyos vagy! – mosolygott rá csillogó szemekkel Viki. – Akkor legyen a…  – Gyors pillantást vetett a kínálatra – … a Hamupipőke!

Daninak grimasz futott át az arcán.

– Ami azt illeti… öhm… én már láttam a húgommal – bökte ki végül. – Válassz valami mást!

– Hát jó, akkor legyen a Szerelmes szívek sóhaja.

Dani a homlokát ráncolta.

– Túl szomorú film egy ilyen kellemes estére.

– Rendben. Három a magyar igazság; legyen az Egy divatmániás élete!

A fiú elvesztette türelmét.

– Csupa csöpögős lányos sztori! Arra nem gondolsz, hogy én is a világon vagyok?! Bezzeg ha a beleegyezésed nélkül az Action manre vettem volna jegyet… Már biztosan állna a bál!

Erre már a lányt is elfutotta a méreg.

– Tényleg így gondolod? Akkor részemről ennyi. Maradj csak az akciófilmednél, én viszont mentem Hamupipőkét nézni!

S ketten kétfele rohantak; ki-ki a maga mozitermébe.

Az első három hónap a szerelmespárok életében maga a mennyország: rózsaszín felhőn csücsülve kacagnak le a mit sem sejtő földiekre. Az édeni állapotok azonban nem tartanak örökké: egy idő után feltűnnek jelek, amik azt ordítják, jobb menekülőre fogni, ugyanis semmi közös sincs bennetek.

vHDMwVR

Árgus szemek

Bár egy friss szerelmes hajlamos elfelejteni barátait, azok nagyon is képben vannak őt és kapcsolatát illetően. Elég megnézniük az illető internetes adatlapját, aki „elvette tőlük” a lányt vagy fiút, és máris megállapítják, passzol-e egymáshoz az újdonsült pár. Ha váltanak is vele két szót, akkor még könnyebben ítélkezhetnek. Bosszantó lehet hallani, ha a jóakarók (pedig tényleg jót akarnak) azzal állnak eléd: „Nem illetek össze, hagyd el!”. Visszavághatsz azzal, hogy nem ők járnak a szerelmeddel, egy kívülálló mégis könnyebben észrevehet olyan tényezőket, amiket te a rózsaszín szemüveggel orrodon  nem, s valljuk be, nem is akarsz. Legalább hallgasd meg az érvelésüket, aztán ha pár hónap múlva kialszik a tűz, mérgesen konstatálhatod, hogy megint igazuk volt barátaidnak. De legalább kisírhatod a vállukon magadat.

jiley

Én jobbra, te balra

Persze előfordulhat, hogy a barátok a vita elkerülése végett nem szólnak bele a kapcsolatodba. Ez esetben neked kell résen lenned. Már az első beszélgetésekkor kiderülhet, ha nem egymásnak szánt titeket pároddal a Teremtő. Tudniillik, ha megkérdezed, mi a hobbija, mik érdeklik, és nem azt a választ hallod, amit szeretnél, érdemes elgondolkodnod. Természetesen a probléma nem ott kezdődik, hogy ő akciófilmet nézne a moziban, míg te inkább egy romantikus vígjátékra ülnél be. Nem várhatod el, hogy a kiköpött másod legyen, hisz az ellenkező nem képviselője. Furcsa is lenne, ha fiúként focipálya helyett a kifutón lejtene végig szívesebben, vagy  lányként arról álmodozna, ketrecharcosnak áll.

Problémáról akkor beszélünk, ha ez a hobbi kettőtök közé áll. Te ragaszkodsz a kisebb baráti összejövetelekhez, a kettesben töltött délutánokhoz, ő legszívesebben minden napját buliban való vad táncolással töltené, vadidegenek társaságában. Várnál az első együttléttel, és ez állandó vitatéma köztetek. Téged érdekel a művészet, kedvesedet ellenben a világból is ki lehetne kergetni, ha meghallja a szót, hogy könyv vagy színház. Foglalkoztat a közélet, a társadalom, az ország helyzete – ő csak legyint a hírekre, és inkább füves cigivel kábítja magát.

Apropó, politika: nagyon is számít, melyikőtök kire szavaz(na). Egy párt támogatása ugyanis az egész világnézeteteket , világról alkotott képeteket jelképezi. Mint ahogy az imént felsoroltak mindegyike. És ebből aztán később, egy mélyebb beszélgetést követően komoly gondok születhetnek.

m j

IQ-nuku

Melletted ült a padban, amikor kiosztották a matekdolgozatot, és döbbenten láttad, az övé egyes lett. Még jó, hogy te tudsz neki segíteni ebből a tárgyból. Biztosan ő is erősebb nálad egy másik területen. De ha nem? Ha nem érdekli az egész világon semmi, és legnagyobb szórakozása a nap huszonnégy órájában igénytelen valóságshow-kat bámulni, s hiányos szókincse egyetlen b-vel kezdődő igéből áll? Remélhetőleg nem egy szikla, hanem csiszolatlan gyémánt, akit gyönyörűen kiformálhatsz – a beleegyezésével. Kapcsold ki a tévét, adj a kezébe könyvet, vidd érdekes programokra, társalogj vele sokat, sokmindenről! Te a biztonságot jelentő bot leszel a kezében, azt viszont ő dönti el, melyik irányba lép.

Ebből adódóan ha nem álltok azonos szellemi szinten a szerelmeddel, nem feltétlen kell rögtön a kenyértörés mellett voksolni. Amennyiben képes fejlődni, és van is rá igénye, még lehet a te embered. Vagy az asszonyod.

mustin

Vége volt a filmeknek, a termekből egyszerre áradt ki az embertömeg. Viki és Dani egymást kereste.

– Hát te? – vetette oda flegmán a fiú, mikor megpillantotta a lányt, titkon azonban megkönnyebbült, hogy mégsem hagyta faképnél barátnője.

– Hát én – morogta a bajsza alatt Viki, rózsája tüskéit tépdesve. – Én, akinek csak a te arcod lebegett a szeme előtt, amikor egymásra talált Hamupipőke és a hercege.

– Szép történet lehetett. Bezzeg az Actionman nem bővelkedett szép lányokban. El is aludtam a felénél, és nem fogod kitalálni, kivel álmodtam.

Viki azonban nem várta meg a választ – ajkuk forró csókban forrt össze, és kézenfogva távoztak a moziból, amit később messze elkerültek.

Ikrek
Mit gondolsz, összeilletek a kedveseddel?

Szerző: Fekete Fanni

Fotók:gwiazdunie, weheartit

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share