Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Te tudtad, hogy milyen menő a thai divat?

Te tudtad, hogy milyen menő a thai divat?

Magyar egyetemisták terveztek és vittek kifutóra modern ruhákat a thai textilekből.

Neked mi jut eszedbe Thaiföldről? Elsőre talán a mesébe illő tengerpartok, másodjára tom ka és tom yum leves, a thai masszázs, esetleg a Muay Thai, vagy itthon ismertebb nevén: thai box? A délkelet-ázsiai régió turisztikailag egyik legfejlettebb országában ezeken kívül is ezernyi érték van, melyek ugyan a prospektusokban és az utazási irodák leírásaiban kevésbé vannak előtérbe helyezve, mégis kihagyhatatlanok – ha igazán el szeretnénk merülni a thai kultúrában.

A Thaiföldi Nagykövetség Kereskedelmi Képviselete a hagyományos thai textilgyártást, a modern thai divatot hozta el a Kiscelli Múzeumban felállított kifutóra egy különleges divatbemutató formájában, ahol színpompás kreációkkal találkozhatott a közönség. Az eseményt Jakkrit Srivali thai nagykövet nyitotta meg, aki köszöntőbeszédében a hagyományos thai képzőművészet értékeit hangsúlyozta.

A rendezvény első blokkjában thai divattervezők mutatkoztak be, az ő ruháikat viselték a modellek. A második blokkban a szervezők a magyar tervezőket is bevonták a munkába: a Moholy – Nagy Művészeti Egyetem, Mod’Art Francia Divatfőiskola és a Metropolitan Egyetem végzős, ifjú divattervezői is bemutatták a thai textilanyagokból készített versenymunkáikat. A győztes kreáció egy thaföldi úttal lett gazdagabb.

Fotó: Farmosi Nóra

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share