A te véredet milyen vámpír szívja?

Rovat

Megosztás

Neked is van olyan barátod, vagy rokonod, akinek a közelében lenni egyszerűen nem jó? Elszívja a hited, a magabiztosságod, a jókedved? Ő az energiavámpír, aki ráadásul nemcsak egyetlen formában létezik.

Nárcisztikus vámpír

Van a nárcisztikus vámpír, aki csak önmagával foglalkozik, és azt akarja, hogy más is csak ővele foglalkozzon. Ha ebben nem vagy partnere, hideggé, sőt büntetővé válik. Viszont akkor is van megoldás, ha kikerülhetetlen. Mindenképpen adj neki egy kis kedvesség morzsát, de ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad. Vigyázz, a veszekedés vele eredménytelen.

Vampire_world_bank_protest19

Áldozatvámpír

Az áldozatvámpírnak soha semmi nem jó, és mindig mindenki őt bántja. A szenvedéséhez mindig közönséget keres, mert anélkül nem érdekes. Vele szintén lehetsz kedves, de megint csak húzd meg a határokat. Közöld vele, mennyi időd van rá és azt következetesen tartsd be. Ezzel a lassabb módszerrel le is építheted.

Ellenőrző vámpír

Az ellenőrző vámpír nem úgy önző, mint az előző kettő. Ő téged kontrollál és neked diktál. Mindig megmondja, mit kell érezned és gondolnod. Nagy baj, ha te ezt nem tartod. Az őt leszerelő kulcsmondat: „Köszönöm a tanácsod, de ezt egyedül kell megoldanom.”

Carmilla

Fecsegő vámpír

A fecsegő vámpír természetesen csak magáról beszél, szünet nélkül. Kísérletezhetsz, de nála tényleg nem működik a nonverbális kommunikáció. A finom jelzésekből egyszerűen nem ért. Szóval ki kell mondani udvariasan és határozottan: „Bírnám, ha én is elmondhatnám a véleményem.” Vagy a kevésbé udvarias változat: „Pofa be!”

Drámakirálynő

A drámakirálynő szintén azt szeretné, hogy csak vele foglalkozz. De az ő eszköze a hisztéria, amit képes bevetni bárhol és bármikor. Te viszont ismered már a szabályt, kedvesen, de határozottan meghúzod a határt. Ne engedd, hogy a hisztiroham elragadjon.

A te véredet milyen vámpír szívja?
Te hogy kezeled az energiavámpírokat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta