Telefonfüggő kisgyerekek

Rovat

Megosztás

A telefon nagyon hasznos dolog, azonban káros is tud lenni. Használattól függően a javunkra válhat, de könnyen a kárát látjuk, ha nem tartunk mértéket a használatában.

kid-and-phone

A modern technológia képes elkápráztatni az embert, de meg is tudja károsítani az életét. Csak rajtunk áll, hogy milyen mértékben használunk egy-egy kütyüt, de tudni kell megálljt parancsolni.

6675236_f2d8197b4cc0e038b4ab014eaa59e20d_wm

Mindenki ismeri a telefonnyomkodós érzést, hiszen már mindenkinek van mobilja. El lehet tölteni az időt, sokszor pedig azt vesszük észre, hogy elröppent egy egész óra vele, vagy még több.

gyerekek_mobillal_nagy

Mint általában, a kisgyerekek vannak leginkább ennek a veszélynek kitéve. A gondatlan szülők megengedik, hogy órákig játsszon a gyerek vele, mert addig is csöndben van és van egy kis nyugtuk tőle. Ezzel azonban komoly károkat is okozhatnak nekik.

9107565_8866a5e4856b3cec112ae1ee2fc164e3_wm

Az esti telefonos játékok éjszakába is nyúlhatnak. Kommunikálás az ismerősökkel csak a virtuális térre összpontosul és már az iskolában is központi szerepe lesz a telefonnak. Egy hamis identitás alakul ki a gyerekben, ami példakép, követendő példa lesz.

Reasons-Give-Your-Kid-Cell-Phone

Egy gyerek nem fogja fel, hogy ez számára káros lehet, csupán a kellemes időtöltést látja benne, de későbbi fejlődésére, személyisége kialakulására hatással lehet. Távolság alakul ki közte és más korabeliek között, illetve a barátok száma is csekély lehet. Magának való lesz és keresi a magányt. Mondani sem kell, hogy ez később mennyi problémához fog vezetni.

35024684_ml_sm

A helyzet azonban nem ennyire drasztikus. Megfelelő mértéktartással orvosolható a probléma, csak egy kis odafigyelést igényel a környezet részéről. Elsődlegesen a szülő feladata a nevelés, így neki meg megszabnia a határokat. Lehet egy közös megállapodásra jutni, ami mindkét félnek egyaránt jó.

 

Telefonfüggő kisgyerekek
Hány évesen kaptad az első telefonodat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta