Ezt nézed:  / Suli / Tényleg megfigyelnek minket virtuálisan?

Tényleg megfigyelnek minket virtuálisan?

Az internet megszületésével új korszak kezdődött az emberiség történetében. Azonban nem csak kommunikációra lehet használni, hanem vissza is lehet élni vele.

Ugyan maga az internet és a különböző szolgáltatók nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, komoly képzettséggel kell rendelkeznie valakinek ahhoz, hogy hozzá tudjon férni személyes adatokhoz. Sok esetben mi magunk hatalmazunk fel cégeket, hogy a személyes adatainkat kezeljék. Sokszor tudtunk nélkül történik mindez.

Az interneten keresztüli megfigyelésnek, szokásaink kielemzésének és tartózkodási helyünk pontos megadásának nincs is olyan bonyolult struktúrája. Ezeket mind nagyon könnyen meg lehet tudni. Az emberek túlnyomó többsége csatlakozik valamilyen nagyobb céghez, úgy mint a Facebook vagy a Google. Hely és egyéb adatok tömkelege áll rendelkezésre, amit szabadon kielemezhetnek.

Hogy ezt megteszik-e? Természetesen. Azért, mert megtehetik. Semmi nem tiltja, hogy adatokat gyűjtsenek a felhasználókról. Ezeket persze nem szolgáltathatják ki másnak, viszont saját célra fel lehet használni. Csak gondoljunk a célzott reklámokra. Te szeretnél megvenni egy bizonyos terméket, mondjuk egy telefont. Rákeresel a neten, nézegeted, majd különböző hirdetésekben felbukkannak neked, hogy hol találhatod meg olcsóbban, vagy másfajta kivitelben. Ez is egy bizonyos módja az adatgyűjtésnek, amit felhasználnak és így tudják, hogy mi a terved, mit szeretnél és így célzottan tesznek egy lépést feléd.

Ezek a módszerek már régóta ismertek és elfogadottak. Minden felhasználási feltételben benne vannak foglalva. Azonban csak kevesen olvassák el ezt és egyszerűen rákattintanak a pipára, hogy minél gyorsabban túl legyünk rajta.

Nagyban gondolkodva azonban nincs semmiféle információ, hogy kik azok a szervezetek, akik jogosultak arra, hogy például megnézzék a keresési előzményeidet, vagy leellenőriznek és a laptop kameráján keresztül figyelnek téged. Elég extrémnek hangzik, de lehetséges, aminek tulajdonképpen csak jogi akadálya lehet.

Tényleg megfigyelnek minket virtuálisan?
Szoktál adatokat megadni magadról?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share