A test szabadsága – Interjú egy nudistával

Rovat

Megosztás

Az interneten, a tévében és szóban is sok vélemény születik a nudistákról, azonban kevés esetben próbálják megérteni a meztelenül fürdőzők álláspontját. Most interjúban kérdeztünk meg egy 34 éves nudista nőt, aki megosztja velünk, miért választja már évről-évre ezt a társadalom által kevésbé elfogadott fürdőzési módot.

Rita 34 éves, és immár öt éve jár nudistastrandra. Életében először Spanyolországban találkozott nudistákkal, és azóta a legritkább esetben fürdik csak fürdőruhában. Számára a test szabadsága jelenti az igazi felüdülést a nyári hónapokban.

01078N

Elmeséled nekünk, hogyan találkoztál először nudistákkal? 

2010-ben a legjobb barátnőmmel Spanyolországba utaztunk nyaralni. Már négy napja egy kellemes, tengerparti szállodában üdültünk, amikor egyik este, egy üveg bor mellett egyszer csak megkérdezte, hogy nem lenne e kedvem átnézni a Vera Playa Club Hotelbe. Nem értettem, miért mennénk, amikor már egész hétre megvolt a szállásunk. Azt mondta, ez a komplexum direkt nudisták számára lett kialakítva, és ő nagyon régóta szeretne elmenni egy ilyen helyre. Először kinevettem, de másnap délben már ott álltunk a nudistastrand bejáratánál, és izgatottan vártuk, mi fog történni.

És mi történt?

Nagyon furcsa érzés volt pucérra vetkőzni mindenki előtt. De én sosem voltam az a szégyellős fajta, úgyhogy hamar megszoktam. Először persze mindketten nagyon zavarban voltunk, és nem bírtuk abbahagyni a nevetést, de később, hogy úgy mondjam “ráéreztünk az ízére”.

P1000412

Mit szeretsz a legjobban a meztelenül fürdőzésben? 

A szabadság érzését. Nem kell állandóan azon aggódni, hogy mikor esik le a fürdőruha, nem zavar a napozásban vagy az úszásban, és egyáltalán, egészen felszabadulok olyankor. Évről-évre segít elfogadni, hogy ilyennek lettem teremtve, és úgy gondolom, hogy ebben nincs semmi szégyellnivaló. Mostanában már inkább fürdőruhában érzem magam kellemetlenül.

Mire érdemes odafigyelnie annak, aki először megy nudistastrandra? 

Először is, hogy ne bámuljon meg senkit feltűnően, másodszor pedig, hogy mindenképpen kenje be magát naptejjel a kritikus testrészeken, mert rettentő könnyen leéghet.

Neked volt valaha incidensed nudistastrandon? 

Igen, egyszer. Második éve látogattuk ezeket a helyeket ugyanazzal a barátnőmmel, akit már említettem. Ezúttal egy portugáliai strandra mentünk el. Éppen jöttünk ki a vízből, amikor észrevettünk egy pasit, aki leplezetlenül bámult minket. Először nem foglalkoztunk vele, de amikor elkezdett követni, egyre kínosabbá vált. Törülközőt csavart a dereka köré, ami a nudistáknál egyet jelent: izgalmi állapotba került. Ha tisztes távolságba maradt volna tőlünk, talán nem teszünk semmit, de egyre közelebb jött, és egyre kellemetlenebb lett a szituáció, úgyhogy végül szóltunk a parton ácsorgó biztonságiaknak. A férfit felszólították, hogy hagyja el a strandot.

20septiembre2013

Van valami szabályzata a nudistastrandoknak? 

Semmi különleges szabály nincs, azontúl, amit az előbbi történetben meséltem az izgalom eltakarásáról. Alapvető higiéniai előírások vannak, mint minden rendes strandon is. Például kötelező törülközőre ülni, ha medencés üdülőhelyről van szó, mielőtt pedig a vízbe mennénk, zuhanyozni. Ha valaki azért jön egy ilyen strandra, hogy bámuljon másokat, azt hamar kitessékelik. A nudistastrandok nem arra vannak, hogy feszegessék az erkölcs és jó ízlés határait. Szerintem a legtöbben – ahogy én is – csak szabadságra vágyunk.

do_terkep_szorolapra_jav_(1)

Magyarországon hol vannak nudistastrandok? 

Valójában már majdnem mindenhol, de kiemelem a ma is 6 legaktívabban működőket és legismertebbeket: Ányásiak (Mindszent), Látókép (Debrecen), NBBKE (Balatonberény), MNE (Délegyháza), NaVKE (Budapest) és SZIKI (Sziksósfürdő). Ezek közül Délegyházán és Sziklósfürőn kívül mindegyikben voltam, és összességében meg voltam elégedve a színvonalukkal.

Köszönjük szépen Rita!

Nudistastrand
Te bevállalnál egy fürdőzést nudista strandon?

Képek:

ecolounge.hu

www.revistaxy.com

www.sunjets.fr

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta