Tévhitek a párválasztásról

Rovat

Megosztás

Milyen dolgokon múlik egy párkapcsolat? Íme pár tévhit, ami kering a köztudatban.

Az első benyomáson múlik minden

Forrás:wikihow

 

Milyen egyszerű dolog is lenne, ha csak az első randin kéne jól teljesítenünk. Bár a kezdet fontos, mégis, ha az első találkozó egy jól megtervezett koreográfia szerint alakul, még nem jelenti azt, hogy ebből valódi párkapcsolat lesz. Ha az első randin mindent beleadsz, de a másodikon már éles váltással egy másik oldalad mutatod, könnyedén érdeklődést veszíthet partnered. Add önmagad, és ha valaki így megszeret, akkor melletted fog maradni akkor is, amikor épp nem a 100%-os formádat hozod.

A férfiak a vékony nőket szeretik

Forrás:wikihow

 

A média azt közvetíti felénk, hogy minél vékonyabb vagy, annál szexisebb! A nők nagy része képes kemény diétákat folytatni, éheztetni magát vagy kés alá feküdni azért, hogy elérje a kívánt alakot, hiszen így fog tetszeni kiszemeltjének.Pedig, a férfiak nem így gondolják. Számos kutatás született ennek tekintetében, és a megkérdezett férfiak olyan nőket tartottak szexisnek, akik testtömegindexüket tekintve a normál tartományba estek. (19-24). Ha a számoknak nem hiszel, kérdezz csak meg egy srácot!

A párválasztást nem befolyásolják biológiai folyamtok

Forrás:lifehacker

 

Vizsgálatok igazolják, hogy a nők, testük termékenyebb időszakában kirívóbban öltözködnek -sőt, peteérésük bizonyos ciklusában különösen vonzónak találják a férfias vonásokat mutató, magas domináns férfiakat és gyakrabban fantáziálnak róluk. Megnő igényük a szexuális együttlétre és ők maguk próbálnak kezdeményezni. Ezen állításokat a bretagne-i egyetemnek köszönhetjük.

Az ellentétek vonzzák egymást

Forrás:elitedaily

 

Valóban tökéletes lenne, ha két ember eltérő érdeklődési körrel mégis egy teljes egészként tudna együttműködni az élet bizonyos területein. Azonban, ez az évtized statisztikai adatok alapján arról árulkodik, hogy a hasonló- hasonlót vonz alapú kapcsolatok tartanak/tartottak a legtovább és ezek voltak a legsikeresebbek. Az ember társas lény és egy része tudat alatt arra vágyik, hogy társában a saját tükörképét lássa viszont. Természetesen nem szószoros értelemben. Olyanokra kell gondolnunk, mint a közös tulajdonságok vagy hasonló érdeklődési körök. Ha megtalálják a “közös hangot”, az sokkal magnetikusabban fog hatni, mintha saját hiányosságaikat találnák meg egy személyben.

Csak a belső számít

Forrás:playitonpoint

 

Ha így lenne, akkor az utcán már csak ilyeneket hallanánk, hogy: “Nézd azt a csajt – milyen jó lelke van!” De persze, a rólunk alkotott előítéletek nem belső lelkivilágunk kivetülése alapján jönnek létre. Akárki néz ránk, először a külsőnket látja. Ha valakit megfog a külsőd, érdekelni fogja a belsőd is. Ez a kapu ahhoz, hogy közel tudj kerülni valakihez. Emellett, kutatások igazolják, hogy a szerelemhez – mely valójában egy kémiai reakció – külső fizikális vonzalom is szükséges. Tehát, igen! Számít a belső, de a külső nélkül nem lesz valódi. Ahogy a külsőd sem lesz elegendő belső lelkivilágod nélkül.

Tévhitek a párválasztásról
Szerinted ezek valóban tévhitek?

Borítókép: rateddatingsites

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta