Tinidiéta! Igen vagy nem?

Rovat

Megosztás

A fiatalok körében is egyre népszerűbbé vált a diétázás. De mennyire egészséges ez? Milyen hatásokkal járhat, ha valaki fiatalon diétázni kezd?

Tény, hogy a fiatal korosztály egy része túlsúlyos, köszönhetően az egészségtelen tápLálkozásnak, a rengeteg gyorsételnek és a rendszertelen étkezésnek. A plusz súlyfelesleg azonban mégsem jelent akkora gondot, mint a kóros soványság.

Elsőnek tegyük tisztába a fogalmakat. A diéta nem fogyókúrát jelent, hanem egy olyan étrendváltozást, ami az egészségünk megőrzését hívatott meghosszabbítani, vagyis a felesleges, esetleg nehezen lebontható tápanyagok ki vannak zárva.

A szervezetnek szüksége van bizonyos tápanyagokra, amit változatos étrendből nyerhetünk. Az ezzel foglalkozó könyvek/írások/anyagok erről bővebb tájékoztatást adnak, hogy bizonyos korban mit és mennyit együnk. Maga a diéta függhet egy adott betegségtől is, vagy egy adott életmódra való átállást, aminek több oka lehet, akár orvosi is.

Fiatal fejlődő szervezet lévén viszont ne kezdjünk bele magunktól diétákba, hacsak nem az orvos nem tanácsolja így. Helyette inkább nézzünk át pár könyvet az egészséges táplálkozásról és a mértéktartásról. A szervezetnek, különösképpen a még növésben lévőknek szüksége van plusz tápanyagokra, amiket egy-egy diétából nem biztos, hogy megkap, így ha lehetséges, magunktól ne vágjunk bele ilyen vállalkozásba. De erről célszerű előtte a háziorvos véleményét kikérni.

Tinidiéta! Igen vagy nem?
Próbáltál már valamilyen diétát?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta