Tippek, ha úgy érzed, kikészít az online oktatás!

Rovat

Megosztás

A koronavírus-járvány erősödésével újra online oktatásra kellett átállni. Ez már ismerős lehet az utóbbi időszakból, de megterhelőnek is érezheted ezt az újabb váltást. Mutatunk tippeket, hogy mit tehetsz, ha kikészít az online oktatás.

Az online oktatás nagyon jó lehetőséget biztosít arra, hogy a mostani nehéz, bizonytalan időszakban se álljon le az oktatás, otthonról követhetőek legyenek az órák, a tananyag. Mindezzel együtt érezheted azt, hogy kimerülsz ettől az újfajta oktatási módtól, és eleged van belőle. Íme, néhány tipp, hogy mit tehetsz ebben a helyzetben!

Strukturáld a napod!

A legnehezebb az otthoni tanulásban, hogy te vagy felelős azért, hogy minden órára belépsz-e a szükséges online felületre, elkészíted-e a házit, követed-e az anyagokat. Ahhoz, hogy ne folyjanak össze a napok és a teendők, strukturáld, hogy mikor mivel foglalkozol, hogyan készülsz az órákra. Ha segít, mindezeket írd is össze magadnak!

Memory Check GIF by Banco Itaú

Tarts szünetet!

Ha egész nap óráid vannak, azt veheted észre, hogy már órák óta ülsz a számítógép előtt, és alig mozdultál meg. Ha tudsz, két óra között néhány percre állj fel az asztalodtól, mozgasd át magad, szívj egy kis friss levegőt. Az órák után pedig egy kicsit mellőzd a képernyő nézését, ezzel is kímélve a szemedet.

Tedd otthonossá a tanulóhelyed!

Ahhoz, hogy jó érzések kapcsolódjanak az online oktatáshoz, segítség lehet, ha azt a helyet, ahol online követed az órákat, egy kicsit feldobod. Tegyél az asztalodra kedves családi/baráti fotókat, a plüssmacidat vagy akár egy kis csokit is bekészíthetsz, ha nehéz nap áll előtted. Bármi jó lehet, amivel szívesebben ülsz az asztalod elé, és jobb érzésed lesz az online oktatással kapcsolatban.

Csinálj úgy, mintha normál oktatás lenne!

Nyilván minden nem lehet olyan az online térben, mintha amúgy suliba járnál, de tehetsz érte, hogy ne zökkenj ki a ritmusodból. Bár online módon megy a tanítás, ugyanúgy öltözz fel és készülj elő az órákra, mintha csak a suliba mennél. Szánj arra időt, hogy reggel az órák előtt kiválaszd azt a ruhát, amit szívesen viselnél, vagy készíts egy új frizurát magadnak. Meglátod, magabiztosabbnak fogod így érezni magad a nap folyamán.

Légy egy kicsit offline!

Az egész napos online tevékenység után legyél egy kicsit offline is. Kapcsold ki az interneted, menj el egyet sétálni, beszélgess a családoddal vagy játssz egy fél órát a kutyáddal. Egy rövid időre legyél távol a telefonodtól és az online tértől, próbálj kiszakadni kicsit az online világból, hogy utána feltöltődve tudj oda visszatérni!

Forrás: giphy.com

Téged is kikészít az online oktatás?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta