Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Tippek a jogsi megszerzéséhez

Tippek a jogsi megszerzéséhez

A jogsi megszerzése nagyon izgalmas folyamat, de sok apróságon meg lehet csúszni. Egyébként is, miből is áll a jogsi megszerzése? 

Négy lépése van a jogsi megszerzésének, amiket teljesítened kell, mielőtt már egyedül belecsaphatsz a forgalomban való vezetésbe. Az első az szinte nem is külön lépés, de fontos, hiszen enélkül nem mehetsz forgalomba, ez pedig egy orvosi igazolás, hogy alkalmas vagy a vezetésre, és nincs semmilyen egészségügyi problémád, ami hátráltatna. Azért fontos ezt megemlíteni, mert sosem lehet tudni, hogy mennyit is kell várakoznod egy időpontért a háziorvosodnál.

A második a KRESZ tanfolyam, amit vagy megcsinálsz hagyományos módon, akkor végigülsz egy tanfolyamot. Ha erre nincs időd, akkor neten is, pontosabban a webjogsi.hu-n megcsinálhatod a saját ütemedre alakítva a tanulást.

A vizsga előtt ne csak átpörgesd újra és újra fejezeteket, hanem vizsga szimulátoron gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj. Hidd el, nagyon trükkösen vannak a kérdések sokszor feltéve, ezért jó, ha ismered őket. De ettől függetlenül nagyon jól olvasd el a feladatokat, néha egy-két szó elég ahhoz, hogy más legyen a helyes válasz, mint amit te gondolsz.

A harmadik maga a gyakorlati vezetés. A legizgalmasabb része az egész jogsi megszerzés bulinak. Fontos, hogy akár még a KRESZ vizsga előtt kérdezz körbe az oktatóknál, hogy mikor kezdhetsz, mert sokszor várólista van és heteket, akár hónapokat is várakozhatsz.

A vizsgán fontos, hogy látványosan nézz be a jobbkezes utcába, ne csak a szemeddel pillants hátra a tolatásnál, mert a vizsgáztató mögötted fog ülni, és ha nem látványosan nagy mozdulatokkal csinálod ezeket meg, lehet azt hiszi, hogy nem is néztél arra, amerre kell. És leállni veszekedni a vizsgabiztossal és a saját igazad bizonyítgatni sosem jó móka.

A negyedik pedig az elsősegély vizsga, amit szinte bármikor megcsinálhatsz. Nem sokan tudják, de nem kötelező a tanfolyam, könyvből is megtanulhatod az anyagot. Az újraélesztést nagyon tanuld meg, mert azt mindig meg kell csinálni a vizsgán.

Sokszor lehet kuponos oldalakon olcsóbban találni tanfolyamokat a jogsi megszerzéséhez, mert nagyjából 100.000 alatt nem könnyen jön ki az ember, de persze ez attől is függ, hogy hányszor kell újra vizsgáznod, ha véletlenül nem sikerül elsőre. Figyelj oda a kuponos lehetőségeknél, hogy ne a város másik oldalán lévő autós iskolába vedd meg a tanfolyamot, mert azzal nem jársz túl jól.

De ha ezeken túl vagy, akkor szuper lesz vezetni, de légy óvatos, a forgalomban mindenre oda kell figyelni, mert attól függetlenül, hogy te jól vezetsz, még nem biztos, hogy mások is.

Fotó: http://www.sarahlegge.co.uk

Fotó: http://www.sarahlegge.co.uk

Jogsi megszerzése
Neked megvan már a jogsi?

Borítókép:lists10.com