Tippek sulikezdésre

Rovat

Megosztás

Tudom, még van pár hét a suli kezdetéig, de nem árt minél korábban beszerezni a cuccokat és kicsit ráhangolódni, ha nem is a tanulásra, de a sulira úgy általánosan. Ne parázz, azért vannak jó dolgok is a szeptemberben, újra láthatod az osztálytársaidat és jókat dumálhattok a nyári élményeitekről. Ezekkel a sulis tippekkel pedig tuti, hogy sétagalopp lesz az új tanév.

1. Esszé írás

Ha megírtál egy esszét, de nincs kedved átnyálazni, hogy milyen hibák vannak benne, egyszerűen kopizd át az egészet Google Translate-ba és kattints arra, az ikonra, ami felolvassa. Így csak hátra kell dőlnöd és hallgatni, mindent helyesen írtál-e.

2. Gumimaci tanulás

Ha több oldalnyi anyagot kell megtanulnod, minden nagyobb bejegyzés után rakj egy gumimacit a könyvedre és ha megtanultad az előtte lévő anyagot meg is kapod rögtön a jutalmad.

3. Rágógumizás

Miközben tanulsz, rágózz, és amikor már élesben írod a dolgozatot, csak kapj be egy ugyanolyan ízű rágót, amilyet tanulás közben rágtál, így sokkal könnyebben vissza fogsz emlékezni a tananyagra.

4. Guglizz okosabban

Ha valamit nem tudsz, akkor biztos vagyok benne, hogy rögtön a Google felé sandítasz, de nem mindig lehet könnyen megtalálni a pontos válaszokat. Ha valami konkrétat keresel, rakd két nyuszifül közé a kifejezéseket, így csak azokat fogja kiadni a kereső, amikben pontosan így szerepelnek a megadott szavaid. Ha pedig tudományosabb oldalt keresel, használd a scholar.google.com-ot!

5. Írj emlékeztető listát

Azt, hogy pakolj be előző este, csak sajnos nagyjából első osztályban tartottam be és az eredménye persze az volt, hogy mindig otthon hagytam valamit. Ha te is másnap reggel dobálod csak be a cuccaidat a táskába, legyen egy cetli, amire fel vannak írva azok a dolgok, amik minden nap kellenek és folyamatos kipipálás közben már be is tudsz minden a helyére rakni még reggel is.

Viszont legalább az első tanítási nap előtt pakolj be előző este, hiszen a nyári, késői kelésekhez képest hajnalban kell fölkelni, hogy időben odaérj a suliba. Annál pedig nincs is cikibb, ha már első nap valamit otthon felejtesz.

Remélem hasznosnak találtad ezeket a tippeket, ebben a videóban még több tippet találsz, amik megkönnyíthetik a sulis életedet és könnyebbé teszik a tanulásodat.

Fotó: www.despicablememinions.net
Fotó: www.despicablememinions.net

Sulis tippek, trükkök
Neked hasznosak voltak ezek a tippek?

Borítókép: youtube.com

 

 

Save

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,813RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta