Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Titokban, robottal írta meg a háziját egy kínai lány, most mindenki őt másolja

Titokban, robottal írta meg a háziját egy kínai lány, most mindenki őt másolja

A készülék tökéletesen utánozza a kézírást, így egy ideig nem is tűnt fel, hogy nem ő maga írta a feladatokat.

Kínában az oktatás része, hogy a diákok kézzel kell, hogy átmásoljanak olykor több száz oldalnyi szöveget, verset és másfajta feladatokat. Ezt unta meg egy 15 éves lány, aki a technológia segítségével oldotta meg egy csapásra a problémát. Az interneten rendelt magának egy “másológépet”, mely tökéletesen utánozza a kézírást. Így az eredményt látva bárki azt hiheti, hogy azt egy ember készítette el. A turpisságra édesanyja jött rá, aki csodálkozva tapasztalta, hogy lánya a kínai holdújévvel együtt járó utazások és ünnepségek ellenére időben teljesítette az összes iskolai feladatát, mindössze két nap alatt.

Így derült ki, hogy a lány a családjától kapott újévi pénzét, 800 jüant (173 dollárt) a másológépre költötte. Az eszközt egy webáruházból rendelte. Mindössze hozzá kellett csatlakoztatnia a laptopjához, majd kiválasztani a szöveget, a gép pedig a fémkeretben egy tollal el is kezdte másolni azt, kézírással, a papírra. A robot képes megtanulni a felhasználó saját kézírását is, miután betáplálták a rendszerbe egyesével a kínai karaktereket, de ha valaki nem akar ezzel vesződni, előre rögzített kézírások közül is lehet választani. Másik előnye: nem tud elfáradni. Akár 8 órán keresztül képes másolni egy nap.

A South China Morning Post számolt be az esetről, ami jó kis promóció volt a terméknek, és egyben jól felkavarta az állóvizet, hiszen vitát indított el: szükség van-e ennyi unalmas kézi másolásra a kínai iskolákban? Az is kiderült, hogy a tanárok között is van, aki már régóta használja a kézíró robotot, mások viszont kritizálták a lányt, amiért így próbálta kikerülni a hosszas gyakorlást. Te kipróbálnád?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share