Több iskola nyert 3D nyomtatót egy pályázaton

Rovat

Megosztás

11 iskolában kísérletezhetnek a diákok és a pedagógusok a Makerbot Replicator 3D nyomtatóval a  FreeDee Printing Solutions és a MakerBot közös kezdeményezésének, a ’MakerBot a tanteremben’  pályázatnak köszönhetően. A köz- és a felsőoktatás szereplői is részt vehettek a pályázaton, végül mérnöki szakközép, általános iskola és egyetem is nyert.

A FreeDee Printing Solutions január végén hirdette meg pályázatát, amelyen a jelentkezőknek mindössze egy A/4-es oldalban kellett összefoglalniuk azt, miért éppen ők kapják a nyomtatót, hogyan használnák ki az abban rejlő lehetőségeket. A felajánlott nyeremény 10 darab MakerBot Replicator 2 és egy darab MakerBot Replicator 5thGen 3D nyomtató volt. Az iskolák felkészültsége, kreativitása felülmúlta a szervezők elvárásait.

Összesen 413 intézmény jelentkezett a pályázatra, a résztvevők 46 %-a általános iskola, 37%-a középiskola, 15%-s pedig felsőoktatási intézmény volt. Az ország minden szegletéből egyenlő arányban érkeztek pályázók. Simó György, a FreeDee Printing ügyvezetője az átadás során kihangsúlyozta, hogy az óriási érdeklődés bebizonyította, van helye a 3D nyomtatásnak az oktatási piacon. Hozzátette, a jövőben remélhetően más gyártókkal és a kormányzattal összefogva még szélesebb körben hozzáférhetővé válik ez a technológia az iskolákban, ahol a szemléletes oktatás  fontos eszközeként funkcionálhat.

A tanárok kiemelték, a 3D nyomtatás technológiája segít a jövő kihívásaira felkészíteni a diákokat. A motiváció, a gyakorlatias, a tevékenykedve tanulás, az elvont fogalmak és a teóriák megjelenítése, a természettudományos pálya iránti figyelem felkeltése mind fontos szempontok voltak a pedagógusok számára.

Forrás: freedee.hu

Íme, a nyertes intézmények névsora: 

Debreceni Egyetem Informatikai Kar, Debrecen

Herman Ottó Általános Iskola, Budapest

Veres Péter Gimnázium, Budapest

BGSZC Katona József Szakközépiskolája, Szakiskolája és Felnőttoktatási Gimnáziuma, Budapest

Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium, Budapest

Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája, Szeged

Móra Ferenc Gimnázium, Kiskunfélegyháza

Kecskeméti Katona József Gimnázium, Kecskemét

Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Veszprém

Horváth Boldizsár Kollégium, Szombathely

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakközépiskolája, Zalaegerszeg

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,719RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta