Ezt nézed:  / Hírek / Színes / A tökéletes szelfit akarta egy 11 éves lány – ő is, a szülei is belehaltak

A tökéletes szelfit akarta egy 11 éves lány – ő is, a szülei is belehaltak

A kislány egy sziklás folyóba pottyant Pakisztán egyik népszerű üdülőhelyén. A szülei utánaugrottak. Mindannyian a vízbe fulladtak – írja a Globoport. 

A 11 éves Szafia Atif a Kunhár folyó partján állt, és a szelfijéhez próbálta elkapni a lehető legjobb beállítást, amikor megcsúszott és a vízbe esett. Édesanyja, Sázia utánaugrott, hogy kimentse, de ő is elmerült. Amikor az édesapa ezt látta, ő is a vízbe vetette magát, hogy segítsen. A lány és az édesanya holttestét már kiemelték a folyóból, az édesapáét még nem találták meg.

A Kunhár folyó Pesavar közelében van, sokan járnak oda a népes városból vadvízi evezésre. A helyi sajtó szerint minden évben tucatnyi áldozatot követel a víz. De a legtöbben piknikezni érkeznek, és nagy részüknek fogalma sincs róla, hogy milyen mély és sebes sodrású a folyó – mondta az AFP-nek egy pakisztáni kormánytisztviselő.

A mostani tragédia után a kormány úgy döntött, hogy figyelmeztető táblákkal rakja tele a folyó partját. A 11 éves kislány és a szülei két kisebb gyereket hagytak maguk után: az egyikük 9, a másikuk 6 éves. A rokonok megérkezéséig a helyi hatóságok gondoskodnak róluk. A szülők orvosok voltak Pandzsáb tartományban, és nyaralni érkeztek Pesavarba.

A mostani nyáron sem ez volt az egyetlen értelmetlen szelfi-halál. Egyedül Peruban két hírhedt eset történt. Július elején a rendőrség az amazóniai dzsungelben, egy vízesés alatt talált rá egy dél-koreai turista holttestére. Egy héttel korábban pedig egy 51 éves német utazó esett 200 métert a Machu Pichuról – ők is a tökéletes szelfire hajtottak.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share