Tönkreteszi a kapcsolatot, ha azonnal lefekszel a pasival?

Rovat

Megosztás

Sokan gondolják úgy, hogyha már az első randin – vagy akár még a hivatalos randi előtt – ágyba bújnak a kiszemeltjükkel, akkor abból nem lesz hosszútávú párkapcsolat.

Ha te is számolgatod a találkáitok számát és mérlegelsz, mikor feküdj le a pasival, akkor segítünk egy kicsit, hogy választ találj erre a fontos kérdésre!

 

Először is lépjünk túl azon, hogyha azonnal összebújsz egy pasival, akkor ribinek fog hinni és rögtön dob, mert tudnod kell, az a fiú, amelyik így gondolkozik, akkor is ejt majd valami miatt, ha az első vagy ha a tizedik randin adod oda magad neki!

A lényeges dolgok mindezen felül vannak.

Ha már az első találkozások egyikén szexszel a fiúval, könnyen megeshet, hogy esetleg figyelmen kívül hagyod a személyiségét, hiszen az intimitás lesz a fő kettőtök között. Így nehéz lesz reálisan tekintened a kiszemeltedre, ami valljuk be, hosszútávon nem kifizetődő.

Ha viszont sokáig húzod az első együttlétet, előfordulhat, hogy a fiú elkezdi azt hinni, csak játszadozol vele és valójában nem tervezel semmi komolyat, és a rettegett friend zone-ba küldted őt.

Mit csinálnak mások?

Az OK Cupid kutatása szerint az emberek 28 százaléka megvárja az első és a második randit, 47 százaléka a harmadik és az ötödik alkalom között szexszel, 20 százalék megvárja a hatodik találkozót is, 5 százalék pedig csak a boldogító igen kimondása után hajlandó hemperegni. A Brunel Egyetem vizsgálatából pedig az is kiderült, hogy a csajok és a pasik különböző időpontot tartanak ideálisnak az első hancúrra. Míg a pasik könnyebben elcsábulnak, a nőknél sokat számít, hogy a srác mennyire vonzó.

Mi a megoldás?

Annyira sablonos, hogy le sem merjük írni. Akkor szexelj, amikor elérkezettnek látod az időt! Pszichológusok szerint mindenkinek megvan a maga szexuális orientációja. Vagyis, ha neked az intimitás és a testiség kiemelt helyen szerepel az életedben, akkor sokkal hamarabb fogsz szexelni a kiszemelteddel, mint az a lány, akinek a testiség kevésbé hangsúlyos.

Tehát kimondhatjuk: nem, nem fogja tönkretenni a kapcsolatot, ha korán lefekszel a pasival!

Emellett viszont azt is tartsd észben, hogy soha, semmilyen körülmények között ne engedj se a társadalmi nyomásnak, se a fiú ráhatásának, ha a szexről van szó! A tökéletes időpont az első együttlétre ugyanis pontosan az a pillanat lesz, amikor te úgy fogod érezni, hogy készen állsz odaadni magadat annak a srácnak, akit választottál!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta