TOP 5 Disney-idézet, melyek megváltoztatták életünket!

Rovat

Megosztás

A Disney-filmekből sosem elég! Biztosan beugrik, miről beszélek, ha azt mondom, Ariel, Susi és Tekergő vagy az Oroszlánkirály Pumbája!

Soha nem lehetünk elég öregek a mesékhez! Lássuk be, a Disney gondoskodott arról, legyen min felnőnünk! Kisgyermekként persze máshogy nézünk egy filmet, hiszen tetszenek a színes képek, a sok humor, és a feledhetetlen dalok! Ám később, ahogy felnövünk, rájövünk, egyre többet jelentenek számunkra azok a sorok, melyeket ma már szinte kívülről fújunk!

Mit nevezünk manapság klisésnek? Mik azok a filmek, melyek sorai könnyeket csalnak a szemünkbe, melyek a szeretetről, az elfogadásról és a pozitív életszemléletről tanúskodnak, lássuk!

Top 5 film, 5 bölcselet!

1. „Meg ne tévesszen a rút külső, mert a szépség a belsőben lakozik”. – A szépség és a szörnyeteg

Beauty And The Beast Ballroom GIF by Disney - Find & Share on GIPHY

Bell és a szörnyeteggé vált herceg sztorija talán az egyik, ha nem a legszebb Disney-mese, amit gyerekkoromban láthattam! Megtanít arra, hogy nem minden a külső, lássunk a dolgok mögé, még akkor is, ha valaki vagy valami első ránézésre igazán zordnak tűnik.

2. „Ó, igen, a múlt fájdalmas. De ahogy én látom, vagy elfutsz előle vagy tanulsz belőle”.Az oroszlánkirály

The Lion King GIF by Walt Disney Records - Find & Share on GIPHY

Szimba büszkesége azt hiszem mindannyiunk számára egy örök könnycseppes film! Lehet, hogy a múlt nem volt a legjobb időszak az életünkben, de ez nem jelenti, hogy örökké hordoznunk kell magunkkal a sebeinket, sőt, a botlásainkból tanulhatunk a legtöbbet!

3. „Fogadd ezt egy öreg megfigyelőtől. Az élet nem a megfigyelésről szól. Ha csak nézed, akkor az egész el fog úszni melletted”.A Notre Dame-i toronyőr

Notre Dame Fire GIF - Find & Share on GIPHY

Mindannyian tudjuk, Quasimodo minden erejével elbújt a világ elől rút külseje miatt! Ám, ahogy ő is tette végül, nekünk is meg kell értenünk, álmaink soha nem valósulnak meg, ha csak szomorúan, némán ülünk a négy fal között várva, hogy egyszer történik majd valami. Tenni kell értük, hiszen nincsen lehetetlen csak tehetetlen!

4. „Nem az a fontos, hogy milyen erős a karod. Hanem, hogy milyen erős a szíved”. – Herkules

Disney Love GIF - Find & Share on GIPHY

Vézna, gyenge kissrácból érett, erős férfiú, azaz Herkules, az Olümposz harcosa, aki megmutatta a világnak, bármire képesek lehetünk, ha igazán akarjuk! Nem számítanak a körülmények, ha legbelül süt a nap!

5. „Nem számít, mennyire erősen gyászol a szíved, ha képes vagy továbbra is hinni, akkor előbb-utóbb valóra válnak az álmaid”. – Hamupipőke

Fairy Tale Disney GIF - Find & Share on GIPHY

Hamupipőke tipikusan az a karakter, aki akkor is hitt a jóban, amikor minden körülmény ellene szólt! Kopogós üvegcipő, csodás hercegnő ruha, és egy felejthetetlen élmény azon a bizonyos bálon!

Neked melyik a kedvenced az 5 film közül?

Főkép: Középsuli archívum

Gifek: giphy.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta