Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Top 5 tanács pultosoktól – hogyan NE viselkedj egy helyen

Top 5 tanács pultosoktól – hogyan NE viselkedj egy helyen

Ha ellátogatunk egy vendéglátó-ipari egységbe, nem árt tudni, mik azok a dolgok, amiket nem kéne csinálnunk. Ha a pultos vidám, mindenki vidám – de ha nem, olyan sokféleképpen tud genyó lenni, hogy azt el sem tudod képzelni. Megkérdeztünk hát egy pult mögött állót, Zsuzsát, mikre érdemes odafigyelni. 

1. Tanulj meg köszönni

“Ha bemegyek egy helyre, köszönök. Elvileg mindenkinek tanítják. Ha valaki bejön hozzánk, és nem köszön, mindegy, milyen fej utána. Az első szabály tehát: KÖSZÖNJ!”

tumblr_n1crpahE4o1t3a8mdo1_500

2. Nem “lesz”, hanem kérek szépen

“Van az a vendég, akinek a  “lesz egy sör” csak a zavarát hivatott leplezni. De van, aki bunkó, és eszébe sem jut, hogy embertől kér inni. Az anyukájának vagy barátnőjének is így adja le vajon a rendelést? “Lesz egy rántotthús”? A kérek szépen csodákra képes.”

please-gif

3. Mielőtt kérsz, nézd meg az itallapot

“Persze, lehet kérdezni, de ha tele van a hely, nincs idő normális válaszra. A kedvencem az a vendég, aki a fényhez elsoroltatja velem az 50 féle szörpünket, ami szerepel az itallapon is, ugye, aztán kér egy málnásat. Vagy amit utoljára mondok. Nézd meg a kínálatot, dönts, és kérj szépen. Ezután cuki leszek, megígérem.”

tumblr_mimeu9Sr1M1rn5kn5o1_500

4. Keresd a wifi-kódot!

“Persze, tudom, hogy nem lehet elég nagyba kiírni ahhoz, hogy ne kérdezzék meg naponta 30-an; de mielőtt kérdezel, tegyél kísérletet arra, hogy megkeresed a kiírt jelszót. A pult fölött, az italok körül megtalálod.”

can-i-ask-you-something-whats-the-wifi-password

5. Nem akarok veled inni, kösz.

“Minél részegebbek a vendégek, annál jobban szeretnék, ha a pultos inna velük egyet. Nem. Ha akarok inni, iszok. Ha nem, ne erőltesd. És nem kell megkérdezni 5 percenként.”

pxiew

Plusz egy ráadás:

6. Ha azt mondom, ZÁRÓRA, akkor záróra.

“Nem viccből akarok bezárni, hanem mert be KELL. Ha megkérlek, hogy menj haza, és adom a műanyag poharat, egy szó nélkül öntsd át az italod, és keress másik helyet. Nem alkudozok, nem hat meg, hogy még innál valamit – nekem is pihennem kell, hogy másnap újra itathassalak.”

Mean_girls_go_home.gif

Top 5 tanács pultosoktól
Veled történt már ilyen?

Képek: 38.media.tumblr.com, storytimewithjohn.files.wordpress.com, i.imgur.com, starecat.com, cdn.ymaservices.com, johnvalls.com/blog/wp-content/uploads/2013/07/oven-and-shaker-bartender.jpg

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share