TOP 5 tipp, ha félsz újra szerelmes lenni

Rovat

Megosztás

Akár egy kapcsolat nehéz lezárása után vagy, akár egy nagy csalódást tudsz magad mögött, előfordulhat, hogy azt érzed, félsz újra szerelmes lenni. Ha ilyen érzések vannak benned, tudd, hogy ez természetes, de vannak tippek, amelyek segíthetnek átlendülni neked ezen a nehézségen.

Azok számára, akik olyan érzésekkel küzdenek, hogy talán a kapcsolatok nem is nekik valók, vagy jobb nekik inkább egyedül, Randi Gunther Ph.D, klinikai pszichológus az alábbi tippeket adja (Psychologytoday).

1. Tiszteld a saját értékeidet!

Fontos, hogy felismerd és tiszteld az értékeidet. Azzal, hogy ismered magad, azt az üzenetet közvetíted, hogy olyan értékekkel rendelkezel, amelyeket másoknak is tisztelniük kell benned. Ez egyfajta magabiztosságot jelent arra nézve, hogy ki is vagy te, és milyen elvárásokat támasztasz a másik személy iránt.

2. Ne dönts elhamarkodottan!

Érdemes átgondolnod, hogy mire van szükséged egy kapcsolatban, azonban ha az első randin nem látod, hogy ezek 100%-ig teljesülni fognak, még nem biztos, hogy az egészet sutba kell dobnod. Az ismerkedés elején mindenki nehezen nyílik meg, így először csak egy általános képet kapsz a másikról, ezért kell egy kis idő ahhoz, hogy kiderüljön számodra, mire is számíthatsz tőle valójában.

3. Tudd, hogy mik nálad a kizáró okok!

Bár érdemes időt hagynod egy másik személy megismerésére, az is fontos, hogy tudd, mik azok, amiket nem tudsz egy párkapcsolatban tolerálni. A kapcsolat kezdeti időszakában elvakíthat a rózsaszín köd, ezért érdemes nemcsak a másik pozitív jellemzőire koncentrálni, hanem azokra is, amelyek számodra kizáró okok lehetnek.

4. Ne hagyd, hogy a múltad határozza meg a jövődet!

Egy kapcsolatban fontos, hogy a párok megosszák egymással múltbeli tapasztalataikat, érzéseiket is. Ezek magukba foglalják a csalódásokat, sebeket is. Azonban fontos, hogy ne várd a párodtól, hogy helyrehozza számodra ezeket a rossz élményeket. Ő abban segíthet, hogy a jövőd szebb legyen, a múltadon nem fog tudni változtatni.

5. Tegyél azért, hogy működjön a kapcsolatod!

Ahhoz, hogy az új kapcsolatod sikeres legyen, állj valóban készen rá. A múltadat amennyire tudod, próbáld lezárni, az új kapcsolatodba már csak ezek tanulságait vidd magaddal. Fontos, hogy meglegyen a nyitott hozzáállásod a jövő felé, hiszen a siker elsődleges szempontja az, hogy nyitott legyél arra, ami rád vár.

Források: giphy.com
Psychologytoday.com

TOP 5 tipp, ha félsz újra szerelmes lenni
Te félsz szerelmes lenni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta