TOP 5+1 önbizalomnövelő tipp

Rovat

Megosztás

Ha nem is látszik mindenkin, nincs olyan ember, akinek ne lenne problémája önmagával. Akár külső jegyekről – akár belsőről beszélünk, senki sem tökéletes. Olykor egy-egy apró hibát akár hatalmasnak láthatunk magunkon és az önbizalmunk a minimálisra csökkenhet emiatt. Hoztunk pár tippet arra, mivel tudod megnövelni az önbizalmad. Lássuk!

Forrás: Pinterest

1. ISMERD MEG ÖNMAGAD!

Forrás: Pinterest

Mindenek előtt nagyon fontos, hogy megismerd önmagad! Mit szeretsz csinálni, mik azok a dolgok, amik érdekelnek téged?! Mi tesz téged boldoggá? Miben találod meg önmagad? Ha ezekre a kérdésekre megtalálod a választ, könnyebb lesz elfogadni és szeretni önmagad.

2. HAGYJ FEL AZ ÖSSZEHASONLÍTÁSSAL!

Forrás: Pinterest

Talán az egyik legnehezebb a mai világban, nem összehasonlítani magad másokkal. Az influenszerek világában nap, mint nap tárul elénk a tökéletesebbnél tökéletesebb kép mások életéről. Ez tudat alatt is nagyon káros lehet az önképünkre, ezért nagyon fontos tudnunk, hogy mindenkinek vannak problémái és hibái. Koncentrálj magadra és a saját életeddel foglalkozz!

3. MOZOGJ!

Forrás: Pinterest

Mint sok mindenre, az önbizalmad növelésére is segítségedre lehet a mozgás. Kapcsolj ki! Menj le futni, vagy akár nézz be egy csoportos órára, ha ahhoz van kedved! Engedd el magad és adj bele mindent! Miután ez rendszeressé vált, érezni fogod jótékony hatását a szervezetedre és lelkedre egyaránt.

4. KERÜLD A NEGATÍV EMBEREK TÁRSASÁGÁT!

Forrás: Pinterest

Semmi sem tud jobban lehúzni, mint egy másik ember. Esetleg irigy rád, vagy csak ok nélkül beléd köt? Felejtsd el! Szerezz új kapcsolatokat és ismerj meg új embereket! Ezzel másoknak is esélyt adsz, hogy közelebb kerüljenek hozzád – másrészt magadnak is kinyitod a világot.

5. GYAKOROLJ TÜKÖR ELŐTT!

Forrás: Pinterest

Nem is hinnéd, mennyit tud segíteni ez a gyakorlat. Csupán egy tükörre lesz szükséged és önmagadra. Nézz bele és mondd el, mit szeretsz magadon! Minden nap ismételd meg ezt, és egy idő után észre fogod venni, hogy nem esik nehezedre belenézni és látni önmagad – szeretni fogod amit látsz!

+ 1. MERÍTS ÖNBIZALMAT KORÁBBI SIKEREIDBŐL!

Forrás: Pinterest

Emlékezz bármi olyanra, ami örömet okozott, és olyanra amit sikerként éltél meg! Gondolj erre erősen és kapaszkodj ebbe az érzésbe! Játszd le újra az emléket a fejedben és éld bele magad! Hidd, hogy egy nap ennél még jobb fog történni veled és még sikeresebb leszel, mint abban a pillanatban akkor ott. És meg is fog történni!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta