Töri írásbelivel folytatódnak az érettségik

Rovat

Megosztás

Ma pontban 9 órakor kezdetét vette a történelem írásbeli érettségi. A diákok által könnyűnek vélt magyar és a nehéz matek után a különböző korszakokba lépünk ma, hajrá skacok!

Ma reggel ismét vizsgadrukkra ébredtünk, ugyanis a 3. középszintű írásbeli érettségivel, a történelemmel folytatódnak a vizsgák. Középszinten összesen 180, míg emelt szinten 240 percük van a diákoknak, hogy megfelelően kitöltsék azokat a bizonyos feladatlapokat. Ahogyan a matematikánál, itt is a 2 feladatsorból áll a vizsga. Az első rész a könnyebb, a második viszont már a nehezített változat, itt már kifejtős, szöveges feladatokról van szó, míg az első rész feleletválasztós, igaz, hamis állítások és hasonló feladatokat tartalmaz. Mint mindig, most is 60%-ban magyar, 40%-ban pedig egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatokat kapnak a végzősök.

Miket vihettek magatokkal segédeszközökként?

Segédeszközként a vizsgázók a kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai történelmi atlaszt használhatják, ezt a diákoknak kell magukkal vinniük, nem biztosítják a helyszínen. Vizsgacsoportonként legalább három helyesírási szótárt az iskola biztosít számotokra.   

Mi a különbség a közép-és az emelt szintű írásbeli érettségin?

Középszinten a diákoknak 180, míg emelt szinten 240 perc áll rendelkezésre. A középszintű írásbelin a végzősök tetszésük szerint oldhatják meg a feladatokat, míg emelt szinten először az első feladatlapot oldhatják meg, majd a dolgozatokat 100 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután osztják ki a második feladatlapot. A témák megoszlása és a használható segédeszközök mindig megegyeznek a középszintű feladatokéval.

Sok sikert, drukkolunk nektek!

Főkép: -MTI-
    

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta