Történet egy fiúról, egy barátnőről és egy kihűlt levesről

Rovat

Megosztás

A Facebook közösségi oldalának egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar csoportja a Pesten Hallottam csoport. A lényege, hogy olyan történeteket osztanak meg egymással a csoporttagok, melyek velük történtek meg, és bizony nagyon viccesek.

Így tett Barna is, aki történetében leírta, hogy hogyan késtek el édesanyja leveséről, mert barátnője túl sokat szöszmötölt a készülődéssel. Megosztott történetét, mely 21 ezernél is több reakciót ért meg a Facebook-csoportban, változtatás nélkül közöljük.

 “- Mehetünk! – mondta nekem a drága egyetlen szerelmem, miután 45 percet töltött a fürdőszobában készülődéssel. Naccerű, feltápászkodtam az ágyról, ahol az elmúlt fél órában egy csokipapír hátoldalát tanulmányoztam unalmamban. A babám belibegett a szobába, majd leült a sarokba hajat szárítani. Lópikulát mehetünk, gondoltam magamban, majd visszaültem az ágyra. ‘Alpesi tejcsokoládé, összetevők: víz, cukor, kakaóvaj…’

– Mehetünk! – mondta ismét, mikor megszárította a haját, majd előkapott egy fésűt és igazítani kezdte a loboncát. Tanulva az előzőből, még nem keltem fel az ágyból, és csak egy mély sóhajjal nyugtáztam, hogy megint késni fogunk, és ezért definitely én leszek lebaszva. Magamban hálát adok, hogy fiúnak születtem, és a készülődésem felöltözéssel, hajmosással és borotválkozással sem tart tovább negyed óránál.

– Mehetünk! – hangzott ismét a vezényszó 10 perc múltán. – miután átvettem a ruhámat. – Itt már el mertem ejteni egy hangos ciccegést, mire drága kincsem szeme villámokat szórt felém, tudtomra adva, hogy bár nem szólaltam meg, attól még nincs igazam, és mi már tulajdonképpen fél órája megyünk.
Meguntam a fetrengést és inkább kijártam a garázsból addig a kocsival, hogy azzal is előrébb legyünk, és a 46 perces késés helyett csak 44 percért kelljen magyarázkodnom anyámnak a kihűlt húsleves fölött. A Slágerlista top negyvenjéből már 24-et végighallgattam, mire az egyetlenem bekászálódott az autóba. Rám mosolygott, majd előkapta a retiküljét és kikapott belőle pár kencét, megadva a kegyelemdöfést:
– Nem volt időm sminkelni, úgyhogy majd itt a kocsiban, amíg odaérünk, jó?

Azt csinálsz, amit akarsz, mondom. Amilyen állapotban vannak az utak a faluvégen, négy km után úgyis Joker és Marilyn Manson szerelemgyereke fog mellettem ülni. Félúton megint elővette a fésűjét, hogy megigazítson három tincset. Ennek én rendkívül örültem, mert a szarráhajazott ülésre már megint olyan érzés lesz beülni, mint egy gyapjas mamut ölébe. A második falu után lekanyarodtam a benzinkúthoz. Jokerné szeme óriásira nyílt, és hitetlenkedve fordult felém:
– Mo… most akarsz tankolni? De mi van, ha emiatt… *drámai szünet* elkésünk?!”

 

Reméljük, az ebéd jól sikerült.

A borítókép csak illusztráció.

Borítókép: Graphicstock

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta