Ezt nézed:  / Színes / Tovább bírja majd a mobilod akksija? Igen!

Tovább bírja majd a mobilod akksija? Igen!

Van már “kimeríthetetlen” akku, amit magaddal vihetsz, és töltheted a kütyüket útközben is, de a telefonok és más elektronikai eszközök akkumulátora még mindig nem oldja meg magától ezt a dolgot. Jó lenne, ha úgy működnének, mint mondjuk az autóknál, hogy önmagukat töltik, nem? Azért itt még nem tartunk, de itt egy rendkívül ígéretes, jövőbeni megoldás az akku gondokra.

A brit tudósok már sok mindent tudattak a világgal, és bár most ismét egy angol úriember oldotta meg az akksi problémát, ez a találmány valóban ígéretesnek tűnik.

James-Dyson-Eva-Rinaldi-CC-BY-SA-2.0-copy

A michigani egyetem Sakti 3 cégének csapata, és a már említett angol feltaláló, James Dyson egy olyan újfajta lítium-ion akkumulátort fejlesztettek ki, amelyben az eddig használt gyúlékony elektrolitot valamilyen szilárd anyaggal helyettesítették, szinte duplájára növelve ezzel az energiasűrűséget, illetve csökkentve annak az esélyét, hogy esetleg felrobbanjon az akku. Ráadásként sokkal környezetbarátabb megoldás, mint az eddig használt akkumulátorok.

Hogyan működik?

 

Az ötlet a michigani egyetem kutatóit dícséri, az anyagi forrást pedig James Dyson biztosítja ahhoz, hogy az első prototípus kereskedelmi forgalomba kerüljön az úriember vezeték nélküli porszívóiban, hamarosan pedig már az okosmobilok is kapnának belőle, úgyhogy, aki állandóan a mobilját nyomkodja, annak kevésbé kell majd attól tartania, hogy bármikor lemerülhet, és épp nincs sehol áram a közelben, sokkal tovább bírja majd töltés nélkül.

Fotók: chargedevs.com, rootnotion.co.uk,

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share