Triviador: győzd le az egész világot!

Rovat

Megosztás

A Honfoglaló neve valószínűleg neked is legalább ismerősen cseng majd, hiszen ezt az online játékot már 2002 óta játsszák Magyarországon. Sokan már azt is tudják, hogy ez a játék nemcsak magyar, de számos más nyelven is megjelent: többek között spanyolul, románul, németül, franciául és angolul.

Ha beütjük a böngészőnkbe azt, hogy ‘triviador.net’, akkor ki is választhatjuk, hogy milyen nyelven kívánunk játszani. Meghódíthatjuk tehát az Egyesült Államokat, Franciországot, Németországot, Romániát, de az egész bolygót is.

Mi kipróbáltuk a világfoglaló változatot, ami a világnyelven, tehát angolul játszódik, s a magyarral való hosszas játék után azt kell mondanunk, hogy sokkal könnyebb kérdéseket találtunk. Akár egyszerűbb összeadások, kivonások, szorzások és osztások is lehetnek a feladványok, de más Magyarországon általános iskolai matematikai példa is előkerül a játékban. Nemcsak a matematikai, de a földrajzi kérdések is könnyűszerrel megoldhatóak egy magyar játékos számára, hiszen ezekre válaszolni azzal lexikális tudásanyaggal, amelyeket nekünk, magyar gyerekeknek meg kell és kellett tanulni az elmúlt évtizedekben a magyar közoktatásban, valóban nem lehet nehéz.

Az alábbiak közül mely ország lakossága a legnagyobb?
Ausztália / Argentína / Bulgária / Franciaország

 

Itt is vannak természetesen tippelős kérdések, mind a bázisterület-sorsolásnál, mind akkor, amikor egy-egy kérdésre mindkét játékos tudja a választ, s az, hogy ki nyeri a csatát, egy tippelős kérdéssel dől el a játékban.

Mikor alapították meg a Brit Királyi Légierőt?

 

Mikor avatta fel Viktória királynő a londoni Tower Bridge-t?

 

A játék egyéb szabályai is hasonlóak, mint az eredeti, magyar nyelvű Honfoglalóban: ugyanazok a segítségek, ugyanaz a szintrendszer, ugyanazok a játéktípusok.

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta