Ezt nézed:  / Színes / Tudj meg mindent a 2015-ös Eurovízióról

Tudj meg mindent a 2015-ös Eurovízióról

Az már nem titok, hogy hazánkat Boggie, Wars for Nothing című dala képviseli a 2015-ös, Eurovíziós dalfesztiválon, de közel sem lesz egyszerű a magyar lány dolga, hiszen a mezőny idén is nagyon erős.

Csütörtök este, a második elődöntővel végleg lezárult a továbbjutók listája. Magyarország az első elődöntőben került a 10 továbbjutó közé, Albánia, Örményország, Oroszország, Belgium, Románia, Görögország, Észtország, Grúzia, és Szerbia mellett, azonban Boggie dalát csak a döntő második felében hallhatja majd a közönség.

Csemer-Boglarka(1)(650x433)(3)

Az Eurovíziós versenyek minden évben eseménydúsak, idén pedig az elődöntők is bőven tartogattak meglepetést a közönség számára. A műsorvezetők, szerda este, állati távlatokból mutatták be Bécs jellegzetességeit, amivel egy meglepően sajátos hangulatot teremtettek, és a versenyzők is igazán sokszínű produkciókat vittek magukkal. Modellkedő énekesek, eredetileg focistának készülő belga fellépő és egy hatalmas sikereket elért, csak Down-szindrómás tagokból álló, finn punk zenekar, akiknek ezúton is hatalmas tisztelet mindazért, amit eddig elértek. Persze, egyértelműen Boggienak, és a Wars for Nothing-nak szurkolunk, de rengeteg különleges dal építi majd fel azt a bizonyos hidat a 2015-ös Euróvízió döntőjén, szombat este.

Boggie-val pedig interjút is készítettünk az eurovíziós daláról még néhány hónappal ezelőtt, amikor azt kérdeztük tőle, mi ihlette a dalt.

“Amikor készítettük a 2. nagylemezemet (All is one is all 2014 október) Sebestyén Áronnal, akkor szerettünk volna egy szép balladát. Engem nagyon megérintett az éppen akkor zajló ukrán háború és nyomasztott a dolog. Szerettem volna belőle dalt csinálni. Mire mentem Áronhoz próbálni, kiderült, hogy ő benne is hasonló téma motoszkált, és már dalt is írt belőle nekem. Így, ugyan nem együtt írtuk, de a végleges formáját a közös munka során nyerte el. Bori Sára Hélènével már az első nagylemezem is együtt dolgoztam. Őt kértem meg, hogy írjon hozzá angol dalszöveget. Részletes jegyzetet készítettem neki a bennem zajló érzésekről, sok támpontot adtam neki és szerintem nagyon szépen sikerült megfogalmaznia a lényeget. Nem egyszerű a háború ellenességről dalt írni, úgy hogy ne legyen elcsépelt, ne legyen pátoszos a hangvétel. Szerintem nagyon szépen sikerült megfogni a lényeget.”

– mesélte az énekesnő.

A teljes interjút itt olvashatod.

Csütörtök este zajlott a második elődöntő, ahol már a legelső meghökkentette a nézőket, a litván énekesek csókjával.

3

Az izraeli dalnál majdnem hangosabbak voltak a közönség női tagjai, és látva a srácot, aki énekelt, teljesen érthető a dolog, bár a Jeremy Scott cipőt nem igazán értem, de biztos arra is van magyarázat. Nem csak az izraeli srác fogta meg azonban a közönséget, ugyanis a súlyos baleset miatt kerekesszékbe került lengyel énekesnő dalától bizonyára az egész világ meghatódva törölgette a könnycseppeket az arcán, amire aztán újra kiült az értetlenkedés, az estélyis, fülhallgatós szlovénokat látva. A fiatal, mindössze 17 éves diákok alkotta, san marinoi énekes páros sajnos nem jutott tovább, de meglepő volt látni, hogy ilyen fiatalon, ideáig eljut valaki.

Az Eurovíziós dalfesztivál minden évben legalább annyira szivárványos, és változatos stílusokat, embereket, dalokat vonultat fel, mint bármelyik nyári fesztivál a világon, ráadásként pedig nem kis tétje is van a dolognak, hiszen, nem csak a győztest nem felejti el a világ, de a fellépők is óriási hírnevet szereznek maguknak, és nem véletlenül.

Fotók: nlcafe.hu, hir24.hu, pannonrtv.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share