Ezt nézed:  / Suli / Túl szexi mondatok a japán oktatásban

Túl szexi mondatok a japán oktatásban

Van egy japán könyv, melynek célja, hogy diákokat segítsen az egyetemi felvételi vizsgára. Mindezt szexuális tartalmú szuggesztív módon – nehezményezik a kritikus szülők.

Támadások célpontja lett egy vezető japán iskola, mely kifejezetten az egyetemi felvételire készíti fel a diákokat. A probléma, hogy az írásjegyek gyakorlófüzete tele van szexuális jellegű mondatokkal.

A Sundai iskolaszervezet, melynek szerte Japánban vannak kihelyezett iskolái, úgy döntött, nem árulja tovább azt a munkafüzetet, mely mintegy 7 ezer példányban kelt már el

– mondta a szóvivő.

Az említett szabványos egyetemi vizsgára felkészítő írásjegy munkafüzet 710 „használható” mondatot tartalmaz, amikben azok a fontos írásjegyek találhatóak meg, melyeket a diákoknak tudniuk kell. Az utóbbi időben viszont sokan bírálták, mondván szemléletesen szexista. Erre panaszkodott rengeteg szülő az iskola szerint.

A problémás mondatok közé tartoznak az alábbiak:

„Teljesen zavarba jöttem melleinek méretétől.”

„Megszorította nekem és ritmikusan mozgatta.”

„Kérem, lassan helyezze be!”

„Ne ingerelje az érzékeny részt túl keményen.”

Az ország egyik legjobb felvételire felkészítő iskolája elmondta, hogy a munkafüzetet, melyet a szerkesztőség már átvizsgált egy veterán japán nyelvoktató írta.

„Úgy gondoltuk, hogy ezek olyan mondatok, melyeket a diákok képesek megjegyezni, s így könnyen gyakorolhatnak”

– mondta az iskola szóvivője.

A Sundai iskolaszervezet mintegy 28 ezer példányban nyomtatta ki a munkafüzetet. Terveik szerint most visszahívják őket a boltokból. Az internetes közösség persze felháborodott módon reagált. Szerintük az ilyen kiadvány nem csak szexista, de megalázó is a nőkre nézve.

Túl szexi mondatok a japán oktatásban
Te találtál már hasonló mondatokat a tankönyveidben?

Forrás: Globoport.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share