Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Túlélő tippek a pattanásokhoz

Túlélő tippek a pattanásokhoz

Mindenkinek, még a legcsodásabb modellnek is biztos, hogy már meggyűlt a baja a pattanásokkal, ezért ne érezd cikinek, ha erről a témáról van szó. Ezekkel a tippekkel remélhetőleg könnyebben kezeled majd, mint a pattanásokhoz kapcsolódó kríziseidet. 

Először is, fontos, hogy tudd, milyen pattanás az, ami gonosz módon megjelent az arcodon, mert sajnos többféle is van, és nem ugyanúgy kell kezelni őket.

1. Ciszta pattanás

Ezek a legrosszabbak, pirosak, fájnak és, ha akarnánk sem tudnánk őket kinyomni. Keress benzoyl peroxide hatóanyagú tonikot, kezelést rájuk, ne próbáld széttrancsírozni őket az arcodon. Lehet, hogy egy belső gyulladás okozza őket, ezért néha az antibiotikum is segíthet, de inkább fordulj szakértőhöz, ha nem múlnak el.

2. Mitesszerek

A mitesszerek nem pirosak, hanem sötét kis pöttyként jelennek meg. A pórusokban a kosz, a baktériumok megragadtak, ez okozza őket. A radírozás sokat segít, de ne minden nap csináld, hetene kétszer bőven elég leradírozni az arcod és a tested.

3. Whitehead

Amikor a pattanásnak fehér a teteje, az azt jelenti, hogy a szennyeződés mellett zsír halmozódott fel, ami kinyomja és begyullasztja a bőrt. Használj rá szalicid sav tartalmű készítményt, és ne akard kikaparni, mert fertőzéshez és hegekhez vezethet.

4. Hormonális pattanás

Nincs könnyű dolga a lányoknak, mert a menstruáció is okozhat pattanásokat, pontosabban az, ha a hormonok nincsenek egyensúlyban. Ezek a pattanások az áll és az arc alsó részén helyezkedhetnek el, és a ciklus egy bizonyos pontján jönnek elő.  Konzultálj nőgyógyásszal, nézesd meg a hormonokat vérvétellel, hátha valami gubanc van.

Hogy általánosan elkerüld a pattanásokat, a következőkre figyelj oda, hogy mik okozhatják nálad.

 

Ha nem radírozod a bőröd, az elhalt hámsejtek és a kosz simán okozhat pattikat. A légszennyezés, vagyis pontosabban az arcbőr nem megfelelő tisztítása is lehet a pattanások okozója. Különböző gyulladások, a stressz és, ahogy már említettem, sajnos a menzesz is pattanásokhoz vezethet, ezért figyelj, oda, hátha valamelyik tényezőre különösen érzékeny a bőröd.

Fotó: seventeen.com

Fotó: seventeen.com

Pattanások mindenütt?
Neked szokott problémád lenni a pattanásokkal?

Borítókép: etrebelle.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share