Túlfűtött szexualitás – Így kelt botrányt Calvin Klein

Rovat

Megosztás

A modelleknek még fehérnemű fotózást sem kell elvállalniuk ahhoz, hogy szexisnek nevezzék Calvin Klein ruhadarabjait – elég ehhez egy farmer is.

A divatdiktátor mindig is értett ahhoz, hogy felhívja a figyelmet ruhakollekcióira. Mi lehetne ennek a legfeltűnőbb módja, mint maga a szexualitás?

Az biztos, hogy amikor Calvin reklámjait nézzük nincs hiány erotikában, ezt azonban mások is szeretik szóvá tenni. Nem csak, hogy felszólalnak ellene, de olykor még be is tiltatják, miután azokat túl kihívónak vélik.

Ha a modellvilágban meghallják Brooke Shield nevét, máris felcseng a modellnek egy ismerős jelmondata, amely szintén botránykeltő CK reklámnak minősült. Az akkor még csak 14 éves tinédzser meglehetősen merész pózban a következőt mondta:

“Tudni akarod, mi kerülhet a Calvinom és közém? Semmi.”

 

Nem ez volt az egyetlen eset, amely kiverte a biztosítékot. Lara Stone modellel is készült korábban olyan fotó, amelyet miután kiplakátoltak Ausztrália hirdetőtábláin, nem sokkal később le is kellett venniük. Elég volt a reklámügynökségnek 50 panasz ahhoz, hogy átgondolják, inkább nem kockáztatnak.

Ott vannak még a topmodellekkel készült képek is, amelyeken Anna Selezneva, Anna Jagodzinska és Natasha Poly szerepelt. A csak farmernadrágban pózoló modellek izmos testű fiúkkal flörtölnek.

Kate Moss híres az örökké dacos, és lázadó jelleméről. Ezért talán nem is lehetett számára olyan nehéz elvállalni 1993-ban Calvin Klein parfümkampányát, amelyen teljesen meztelenül, vizes hajjal, ábrándozó tekintetével bűvöli el közönségét.

Ma már szinte természetes, ha a neten fehérneműben találjuk osztálytársunkat, barátunkat vagy éppen ismerősünket. Ezért azon sem lepődünk meg nagyon, ha ez egy hírességgel történik meg. Calvin Klein kampányai közé sorolható a tavaly évi instagramon lévő toborzása is.

A divattervező 15 országból több, mint 100 modellt, színészt és divatdiktátort kért meg arra, hogy készítsenek selfiet CK fehérneműben, majd azt töltsék fel instagramjukra. Ezt jó néhányan közülök meg is tették.

És, hogy mit mondana a nőkről Calvin Klein? Talán azt, amit már korábban is hangoztatott :

 ,,Ma már a nő egészen más. A nő ma már szexi, egészséges és feltűnő. Végre meg meri mutatni a testét.”

 

Fotók: img0.etsystatic.com, jamesformosa.files.wordpress.com, psychologyformarketers.com, aceshowbiz.com, miista.com, hu.socialdaily.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta