Úgy unom a banánt!

Rovat

Megosztás

Rohanó századunkban szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy valakinek ne legyen egy elfoglalt perce: délelőtt iskola, hazaérve tanulás, ami igazából lógás a haverokkal, egy pár perc meg három óra a számítógép előtt…  És már vége is a napnak. Aztán váratlanul elmegy az internet, elvégre egy kis szabadság neki is jár, a kamasz pedig ott marad egyedül, elszakítva a külvilágtól, és majd’ szétveti az unalom.

Jobb most mint később

Ha hasonló helyzetben, jobb híján az összes körmöd lerágásába kezdenél, lakkozd ki őket, majd pedig írj listát a rád váró teendőkről! Beadandó esszé? Mosogatás? Fűnyírás? Ha most elvégzed, később hálás leszel magadnak a felszabadult perceidért. Ráadásul iskolai feladataid sokkal jobban fognak sikerülni, hiszen nem összecsapott munkát adsz ki a kezedből.

Egy halogatott telefonhívás

Biztos vannak olyan ismerőseid- volt osztálytárs vagy akár barát még az óvodás időkből- , akikre sosincs időd, pedig igazán hiányzik velük egy kiadós beszélgetés. Az idő most elérkezett, a telefon gombjai ( azaz képernyője) pedig szintén készen áll. Ha esetleg kedves ismerősödnek nem alkalmas az időpont, vagy föl sem veszi a kagylót, ne keseredj el. Végy egy szép levélpapírt, és írd meg neki, mi minden történt veled azóta, hogy utoljára láttátok egymást. Az elkészült írást akár a postaládájába is bedobhatod, ha nem lakik tőled messze.

Meglehet, nem csupán rég elfeledett barátod várja a veled való találkozást. Kiskorodban ők etettek-itattak, s óvtak még a széltől is, most pedig te nyújthatod segítő kezedet nagyszüleid felé. Látogasd meg őket egy tál süteménnyel vagy egy csokor virággal, és miután segítettél nekik megkötözni a piaci virágcsokrokat, kérdezd az életükről, kamaszkorukról! A megsárgult fényképeket nézegetve meglepő lesz számodra, milyen más volt az élet hetven-nyolcvan esztendővel ezelőtt. Akár családfakutatásba is kezdhetsz- nagyon izgalmas dolog.

idősek

Rejtett tehetség

Mindig is gyanítottad, hogy van érzéked a festéshez, de a heti egy rajzóra, ami osztályfőnökiként funkcionál, nem ad lehetőséget tehetséged kibontakozására. Így a matekfüzeteid kipingált lapjai bánták. Az is lehet, született hegedűművész vagy, pedig még sosem vettél hangszert a kezedbe. Hogy ez lehetetlen? Ha nem próbálod ki, sosem tudhatod meg, így van-e. A városodban biztosan vannak szakkörök, amik eddig elkerülték a figyelmedet. Egyszer érdemes ellátogatni egy foglalkozásra, már csak azért is, mert új barátokra tehetsz szert.

rajz-durva-biztos-ps

Amit te unsz, az másnak az élet

Amikor valakit magára hagynak a gondolataival, előfordulhat, hogy a legképtelenebb elméleteket gyártja unalmában: fölöslegesnek érzi magát, ha hirtelen köddé válna, biztosan fel sem tűnne senkinek hiánya. El a sötét felhőkkel!  A kesergés semmit sem old meg, a tettek ellenben igen. A lehetőségek száma határtalan. Látogass el például egy kutyamenhelyre, és sétáltass meg egy szimpatikus állatot! Vagy válogasd ki kinőtt ruháidat és vidd el rászorulóknak! Boldogsággal fog eltölteni, hogy segítettél valakinek.

Tényleg?

Manapság a családtagok alig beszélgetnek egymással. Anyuka ül a metrón csemetéjével, és valamelyikük a telefonjával babrál. Gyakori látvány. Hazaérve az iskolából és a munkahelyről szülő és gyereke is fáradtan ül a gép elé, mert másra nincs energiája. Az nem derül ki, melyikükkel mi történt: hogy a lány összeveszett a legjobb barátnőjével, a fiút lúzernek nevezte az osztálytársa, anyának csökkentették a fizetését, apa pedig új állást keres. Pedig mennyivel könnyebb lenne, ha kiönthetnék a szívüket! Elvégre ezért van egymásnak a család.

tumblr_mz5ktfh75g1qhfshno1_500

A szoba négy sarka, és ami azon kívül esik

Kis hazánknak megannyi felfedezésre váró kincse van. Persze nem muszáj mindjárt Hollókőig vagy Ópusztaszerig utazni. Elég, ha kidugod orrod az ablakon, és körülnézel. Tavasz van! A természet virágba borult, rózsaszín lombú fák és fehér gyepszőnyeg, amerre csak a szem ellát. Egy kis séta a levegőn jól fog esni a testednek, s annál inkább a lelkednek.

term

Fővárosiként a Füvészkertbe menekülhetsz az autók zúgása elől. Míg a föléd tornyosuló fák alatt barangolsz, gondolataidat is útnak eresztheted. Ki tudja, talán egy séta alatt költesz egy gyönyörű verset, esetleg feltalálsz egy zseniális eszközt – vagy ha ezt nem is, legfeljebb azt kieszeled, hogy mivel üsd el unalmas perceidet legközelebb.

Unalom a köbön
Te gyakran unatkozol?

Szerző: Fekete Fanni

 (Fotók: sofeminime.co.uk, weheartit, imgfave.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta