Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Újévi fogadalmak – lesz belőle egyáltalán valami?

Újévi fogadalmak – lesz belőle egyáltalán valami?

Te is megfogadod, én is megfogadom, mindenki megfogadja, de ki az, aki teljesíti is? Érdemes-e egyáltalán szavakkal dobálózni, ha tudjuk, hogy úgyse tartjuk be, amit kitalálunk?

Mert sajnos nem tartjuk be. Ha igen, azt se azért, mert új dátumot írunk, hanem mert nagyon vágyunk rá.

Azt reméljük, hogy hatalmas változás történik az életünkben, csak azért, mert (jelen esetben) 2017 helyett 2018-ban tengetjük a napjainkat. Ez annyiban fog minket megváltoztatni, hogy a naptárban egy másik évszámot fogunk látni. Persze, van, akinek jövőre gyökeresen megváltozik az élete, például végez a sulival, vagy egy másik országba költözik, esetleg gyereke születik, de most nem erről van szó.

A leggyakoribb fogadalmak közé tartozik a fogyás. Január első két hetében tele van emberekkel a konditerem és rengeteg zöldség és csirkehús fogy el a boltokban. Aztán ugyanúgy eszik a csokit és a gyors ételt, mint decemberben. Hogy miért? Mert nem volt meg az a bizonyos kattanás, hogy na, most lefogyok és kész, hanem csak a dátum kényszerített arra, hogy megpróbálják. A fogyókúra kemény dolog, az, hogy nem tetszel magadnak a tükörben és újév van, önmagában kevés.

Jobban fogsz tanulni? Ezt nehéz elhinni, ha eddig nem csináltál házit és sose nyitottad ki a tankönyvet iskolán kívül. Majd ha lesz elég motiváció, például az érettségi közeledése, vagy bukásra állsz, na, majd akkor beleadsz apait-anyait, de csak azért, mert 2018 lett, még nem fogsz egyik pillanatról a másikra változtatni, még ha úgy is tűnik, hogy egyik évről a másikra történt, hiszen gyakorlatilag csak egy nap telt el.

Nem érdemes túl erős fogadalmakat tenned. Haladj inkább lassabban, akkor könnyeben be tudod őket tartani. 10 kilós fogyás helyett egyelőre csak azt, hogy heti egyszer eljársz futni és kevesebb édességet eszel, kitűnő bizonyítványra hajtás helyett azt, hogy minden házit elkészítesz a megelőző napon. Sok sikert és kitartást minden fogadalmadhoz!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share