Unom a testem, lehetek még testépítő?

Rovat

Megosztás

Mindenki fitt testről, finom dagadó izmokról és csodálattal teli tekintetekről álmodik. Azonban hiába a heti öt tesi óra, még mindig nem nézel ki úgy, mint egy testépítő. Talán, ez nem is olyan nagy baj, de ha szeretnél egy hangyányival közelebb kerülni e testalkathoz, most eláruljuk, hogyan kezdj neki. Nem, a 20 kilós súlyokat tedd le! Egyelőre.

 A döntés

Először tisztázd le magadban, mik a céljaid, miért vágsz bele a konditermi életbe! Egyáltalán szeretnél-e terembe járni, vagy inkább otthon csiszolnád a korpuszod. A Bodybuliding blogja összeszedte a két edzéstípus előnyeit és a hátrányait. A terem előnyei között említette, a segítőkész hangulatot, a rengeteg, külön izomcsoportokra koncentráló gépet, valamint az ingyen szőlőcukrot. A hátrányok között pedig…

“Terem hátrányai:

– Előfordulhat, hogy sok a köcsög
– Havi bérlet
– Odautazás
– Csúszós szappan”

 

Nem bírtuk ki nevetés nélkül. 😀 Micsoda őszinte vallomás! Az otthoni edzés előnyei közé pedig sorolhatjuk az előbb felsoroltak ellentétét.

ryjbuk

Technikák és terhelés

Nagyon fontos, hogy mielőtt még a Parlamentet is odébb akarnád helyezni, ráadásul fél kézzel, tudd, hogy mi a helyes technikája. Mit rogyasztasz, mit nyújtasz. Kérd meg egy tapasztaltabb ismerősöd, hogy mutassa meg az alapfogásokat, de akár személyi edzői útmutatást is igénybe vehetsz. Bár az előbb felsorolt előnyük alapján, a terem többi látogatója is nagyon segítőkész.

brolicbeats

Mivel a tested hamar hozzá fog szokni a terheléshez és az elé állított új követelményekhez, ezért fokozatosan és folyamatosan emelned kell majd a terhelést. Ezért sem jó atom nagy súlyokkal kezdeni – 100 kiló után már hova emelnél?

 Enni kell! Még a lányoknak is!

protein

Legalábbis ha szép izmokra vágysz. Mivel azok tápanyagokból építkeznek, az edzéssel pont arra készteted őket, hogy még többet vegyenek fel. Ezért fontos hogy mozgás után mindig magadhoz vegyél valamilyen magas fehérjetartalmú ételt/italt. De ha jól csinálod, edzés végére a gyomrod már egyébként is színpadi drámájának vége felé tart, és éhhalállal fenyegetőzik. Fehérje után, ne hagyd ki a szaunát sem!

Testépítés
Járnál személyi edzőhöz?

Fotók: brolicpeats.net, ryjbuk.pl, bulid-the-body.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,719RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta