Űrhajós kiképzés, ami nem sült el a legjobban

Rovat

Megosztás

Alacsony nyomású gyakorlat, búvár merülés, G centrifugás terhelés, mond ez nektek valamit? Osbáth Norbi, a Pamkutya YouTube csatorna egyik tagja egy 150 milliós kiképzésen vettek részt, aki bevallotta, eléggé izgult. Volt is miért.

„Úgy kattogott a fülem, mint még soha! ”

AZ MVM Future Talks szervezésében érkezett Osbáth Norbi számára a lehetőség a képzésekre, ami egy online szórakoztató show műsor. Lássuk csak, megéri űrhajósnak menni?

A kiképzés egy varsói katonai kiképző központban történt, ahol a felkészülés után először lecsökkentették az oxigén szintet. A cél 3000, majd 10.000 méter magas lett volna. Miért van erre szükség? Azért, hogy meg tanuld észrevenni az oxigénhiány jeleit magadon. Majd ráaggattak egy Vadászpilóta maszkot, amiben alig kapott levegőt, ráadásul annyira szorosan oda volt rögzítve az arcához, hogy nagyon fájt – mesélte Norbi YouTube videójában. Ha megtörtént az öltözködés, hazai youtuberünk már mehetett is be a kamrába, ahol 40 percig tiszta oxigént kellett belélegeznie. 40 perc után viszont elkezdték növelni a nyomást szép lassan. 3000 méterig minden rendben volt, majd megkezdték a leereszkedést és elkezdték növelni a nyomást. Itt már problémák adódtak.

Szólnom kellett, hogy várjunk, ne növeljük tovább a nyomást!

Az orvos nem ajánlotta a 10.000 métert, mert be is szakadhatott volna a dobhártyája Norbinak, aki hiába próbálkozott, a bal füle nem bírta a kiképzést. Végül feladta, kiment a kamrából.

Ti mernétek kipróbálni hasonlókat?

Főkép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta