Utazás 2035-be – jövőmúzeum nyílt Dubajban

Rovat

Megosztás

Képzelj el egy olyan világot, ahol két agy közvetlenül tud kommunkálni egymással, egy gép azonnal meg tudja változtatni a hangulatodat, az álmodat fel tudod tölteni és el tudod küldeni a barátaidnak, és egy okos tchnológia segítségével minden falat meg tudsz mászni, anélkül, hogy valaha is lepottyannál.  

Eléggé úgy hangzik, mintha egy sci-fi film forgatókönyve volna, igaz? De ha ellátogatsz a jövő múzeumába Dubajban, akkor nincs szükséged sok képzelőerőre ehhez.  Elröpítenek egészen 2035-be, és megmutatják, mit tartogat a nem is oly távoli jövő számunkra. Szerintük. Ja igen. A hab a tortán: alig 20 év múlva azt ehetsz, amit csak akarsz – egy grammot sem fogsz hízni.

múz4

Két hete nyílt meg a nagyközönség előtt a múzeum, ahol interaktív betekintést is kaphatunk 2035-be, a jövő (egyelőre teoretikus) műszerei segítségével. Amelyek sokat javítanak majd érzelmi, mentális és fizikai állapotunkon, és olyan kérdéseket segítenek megválaszolni, hogy például lecseréljük-e a szívizmunkat, ha így tovább élhetünk, vagy építsünk-e robot alkatrészeket a gyermekünkbe, hogy jobban teljesítsen az iskolában? A műszerek még azt is megmondják, milyen karriert érhetünk el. A látogatók egyébként az első napokban meglehetősen zavarba jöttek a jósolt lehetőségektől. A szülők nagy része még egy olyan egyszerű kérdésre sem tudott egyértelmű választ adni, hogy ellátnák-e gyermekeiket-unokáikat a “szupertérddel”, amely emberfeletti képsségekkel ruházná fel őket a futásban és az ugrásban. Pedig Dubaj vezetője, Mohammed Al-Maktum sejk világosan megmondta a megnyitón:

“a jövő azoké, akik álmodni tudnak róla, meg tudják tervezni, és ki tudják vitelezni. Nem olyasmi, amire várunk, hanem olyan, amit mi alkotunk meg.”

múzeum

A múzeum egy ovális, fémmel borított épületben kapott helyet, mindössze 7 perces autóútra a világ legmagasabb épületétől, a Burdzs Kalifától. A Wall Street Journal beszámolója szerint Al-Maktum sejk verssorait vésték rá. A 136 millió dolláros épület felhúzásánál 3D nyomtatást is használtak.

Forrás: Globoport.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta