Vajon mi a fenéért kék egyes nénik haja?

Rovat

Megosztás

Épp a Publicer.hu nevű oldalon böngészgettem, amikor a “Századunk rejtélyéről hullot le a lepel” című cikkre bukkantam. Annyira megfogott a címe, hogy a kezem magától vezette oda az egeremet, majd kattintott. Vajon mi lehet ebben? Olvasni kezdtem…

Donát, az Publicer újságírója egy remek kérdést vetett fel. Ami – mint a cikkből majd kiderül – már másban is megfogalmazódott. Vajon mi a fenéért kék egyes nénik haja? Nos, Donátból oknyomozó riporter vált, én pedig ma is tanultam valamit!

Íme, a bevezetés, a kifakadás, majd a megoldás! 🙂

Tudjátok vannak azok a problémák, gondolatok, amik nem hagynak aludni. Időről-időre visszatérnek, beférkőznek a fejedbe és nem tudsz másra gondolni csakis kizárólag arra. Elkezd nem ízleni anyukád főztje, rosszul teljesítesz a munkahelyen, életed szerelme elhagy, barátaid mellőzik társaságod.

Nekem is van egy ilyen démonom. Tegnap napközben már éreztem közeledni a régi ismerőst. Dekoncentrált voltam, nem sikerültek haladnom a feladataimmal. Aztán este az ágyban is csak forgolódtam, hánykolódtam. Ha el is aludtam, pár perc múlva izzadtan, megtépázva ébredtem fel. Nehogy azt higgyétek, hogy a gondolat, ami már évek óta kísért, amolyan jelentéktelen, csak engem foglalkoztató apróság lenne. Nem-nem. Modern civilizációnknak együtt kell választ találnia rá, különben bukásra vagyunk ítélve a kérdések kínzó özönében. De most elhatároztam: Elég volt, nem tűröm ezt tovább!!! Meg kell tudnom az igazságot, másként nem élhetek. Ígyhát magamra vettem a világ terhét és nyomozásba kezdtem arról, hogy mégis, de úgy igazán, mi a fenéért

KÉK EGYES NÉNIK HAJA?????????

Névtelden

Ugye? Mondtam én. Mit tesz ilyenkor egy igazi Z generációs? Hát rákeres a google-be. Itt szembesültem vele először: nem vagyok egyedül. Kérdések százai tódultak arcomba, mind a megváltást keresve, ahogy a gallériában is láthatóak. Válasz sehol.

Jobb híján gondolatkísérletbe bocsátkoztam. Csak úgy cikáztak fejemben az ötletek. Először is szükség van tárgyalni, kik is ők. Egy új faj? Meglehet, hiszen régen ilyen nem volt. Ami azért különös, mert az ő generációjuk kötelessége ezt a mondatot kántálni az ifjúság felé. Nincs az a festmény az ókorból, vagy az a dagerrotípia a század elejéről, amin ez a jelenség látszódna. Ebből következtethetünk arra, hogy csak úgy ebben a formában, nem rég jelentek meg köztünk. UFO-k, gyíkemberek? Nem lehet kizárni egyiket sem. Az is lehet, hogy ők azok az idősek, akik nem, hogy kritizálják a fiatalokat, hanem követik példájukat. Látják a trendeket, ilyen-olyan tarka hajakat és az asztalra csapak: na de Katika, mi nem is vagyunk öregek! Majd szaladnak és futnak festetni.

Na de hova? Ez a másik kérdés, merthogy nem is annyira egyértelmű. Létezik olyan fodrász, aki ezt megcsinálja? Lehet bárki is olyan barbár, hogy nem kezd civil ellenállásba egy ilyen kérés hallatán? Nem hiszem. A fodrászokat több évig képzik, ki lenne az, ki kockáztatná hírnevét egy ilyennel? A fodrászok szakszervezete – ha van ilyen – minden bizonnyal azonnal visszavonna minden engedélyt és eltiltanák a közügyektől az illetőt élete végéig.

Akkor tehát maguknak festik? De mégis ki tenne ilyen szörnyűséget önszántából? Marad még az a lehetőség, hogy genetika. De sajnos ezt is hamar el kellett vetnem. Bár nem mostanában érettségiztem biológiából, de úgy rémlik a humán DNS nem tartalmaz kék hajat kódoló alléleket.

Nem mehetünk el amellett sem, hogy nem csak a kék változat létezik. Van lila és rózsaszín típus is. Lehet, hogy ez társadalmi rangot jelöl? Vagyoni állapotot? Származást? A rózsaszínűek a hajadonok, a lilák házasok a kékek meg özvegyek? Ismét csak nem tudom. Oh én keservese az életnek. Hát soha nem lesz megnyugvásom?

858833e1c293f0b081b14814131bf07b

Kétségbe esésemben nem tudtam mást kitalálni: ide szakértő kell! De kinél lehet a megoldás kulcsa? Ki tudja feloldani a rejtélyt? Ki veszi le vállamról a terhet? Profi kell, a legjobb. De hol találom meg? Ismét a google-től kértem segítséget. Beírtam a keresőbe, hogy: „a legjobb fodrász”. Az első találat egy femina.hu-s cikk volt a szépség és divat kategóriában. De ezt nem nyithattam meg, mert ha bárki is meglát, hogy ezt olvasom onnantól kezdve minden karácsonyra és szülinapra Cosmoplitan előfizetést fogok kapni. Maradt a második találat: index fórum. Nem volt időm mérlegelni, már így is túl sok évet vártam. Elolvastam tehát a legfrissebb októberi posztot. Egy kommentelő, azt állította, hogy az ő fodrásza a legjobb, majd megadta az elérhetőségeket. Több nem is kellett nekem, hiszen az internet első szabálya is kimondja: amit az interneten olvasol az igaz. Remegő kézzel tárcsáztam tehát, Ronczai Évát az újpesti Brill Wicker hajszalon mesterfodrászát.

Kérésemre a legnagyobb türelemmel és megértéssel, azonnal választ adott. A probléma forrása nem más, mint a *dobpergés*: hamvasító.

Azt, hiszem némi magyarázatra szorul férfi olvasóim körében, mi is ez. Mint azt Évától megtudtam a hamvasító sampont a sárga pigmentek semlegesítésére találták ki. Ezáltal a haj nem sárga, hanem hamvas szőke, vagy ősz haj esetében szép fehér színű lesz. Hangsúlyozom: SZÉP FEHÉR!

Most, hogy fellégezhetünk, álljon itt kőtáblába vésve, hogyan kell úgy használni ezt a szert, hogy a kívánt hatást érje el (ami az univerzum íratlan törvényei alapján, soha nem lehet az, hogy kék, lila vagy rózsaszín hajat kreáljunk magunknak, kiemelten 70 év fölött).

blue-hair

1.) Tilos tonnaszám a fejre önteni!

2.) Nem szabad túl sokat a hajon hagyni!

3.) Szépen el kell oszlatni!

Éva egy szólással fejezte ki a tételmondatot, amit ezentúl a Btk. alapján körmöltetnék le százszor minden érintettel: „néha a kevesebb több”.

szívesen.

wcisgtxndxl7u0olw18v

UPDATE: Ismerősöm egy fontos tudományos jelenséggel egészítette ki a cikket: Azért hajlamosak a túladagolásra, mert a szem öregedésével a szemlencse elsárgásodik, ami kiszűri a rövidhullámhosszú színeket (mint, amilyen a kék). Röviden: a kék nekik fehér, a fehér pedig sárga.

Vajon mi a fenéért kék egyes nénik haja?
Te láttál már kék hajú nénit?

 

Foto: www.thenakedscientists.com, s-media-cache-ak0.pinimg.com, http://1.bp.blogspot.com/

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta