Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Vajon szörnyű emberek az internet trolljai?

Vajon szörnyű emberek az internet trolljai?

Ha nem tudsz semmi kedveset mondani, inkább ne mondj semmit. Ezt biztos már te is hallottad, mégis nagyon sokszor bele tudunk futni internetes tartalmak alatt negatív kommentekbe. Legyen az akár egy videó vagy Instagramon egy kép, esetleg egy cikk nem túl szép bírálása. Mégis miért trollkodnak ezek az emberek? Miért írnak undok, sőt sértő dolgokat? 

Az, hogy szinte már mindenhova tudunk kommenteket írni, akárkinek a képe alá – Instagramon, például azt eredményezi, hogy szinte bele sem gondolunk, hogy ezek valós, élő személyek. Attól, hogy több százezer vagy millió követőjük van és valószínűleg nem olvassák végig a több ezer hozzászólást, még nem jogosít fel senkit sem arra, hogy légből kapottan odabiggyesszem egy “ugh you’re so ugly”-t vagy bármi más negatív dolgot, csak mert valami nem tetszik a képen. Ha neked írnák, akkor vajon örülnél?

Ezek a trollok, akik folyamatosan ilyen negatívumokat kommentelnek mások tartalmaihoz, egész egyszerűen élvezik a dolgot. Mondjuk ki, szeretnek mindent és mindenkit fikázni, mert az egyszerűbb, mint valami szépet írni. Lehet, hogy egész egyszerűen csak önmagukkal és az életükkel van bajuk, de ezt a feszültséget csak úgy tudják levezetni, ha másokat bántanak.

Sok esetben antiszociális, rideg, manipuláló emberekről is beszélhetünk, mert amit csinálnak, minden, csak nem normális. Egyfajta szadizmus és bárki bármit mond, ha az interneten keresztül kapsz kritikán aluli stílusban bármilyen kommentet, szekálást, az ugyanúgy tud fájni, mintha élőben kapnád.

Ezek a trollok semmilyen felelősséget sem éreznek, a számítógép vagy okos telefon képernyője mögül tényleg könnyen beszél bárki is. Kíváncsi lennék, ha élőben kéne a szemébe mondaniuk a kommentjeiket, az mennyire menne. Van, hogy egymást hergelve írják a “jobbnál jobb” kommenteket egymás alá ezek az emberek, szinte versenyezve próbálják egymást felülmúlni.

Mégis mit lehet tenni, ha egy ilyen troll kipécéz magának? Egyszerűen ignorálni. Ha van rá lehetőség, letiltani, hogy ne férhessen hozzá az általad megosztott tartalmakhoz, ha pedig ez nem lehetséges, akkor ne foglalkozz vele. Bárkit találhatott volna, épp valamiért téged sikerült neki, de ha reagálsz a kommentjeire, azzal csak még több örömet okozol neki, hiszen foglalkozol vele. Ne add meg neki azt az örömöt, hogy kap egy kicsit is a figyelmedből. Nem méltó rá.

Fotó: english-online.at

Fotó: english-online.at

Borítókép: huffingtonpost.com

Internetes trollok
Kaptál már idegenektől negatív kommentet?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share