Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Vajon tényleg vonzóbbnak tűnik a másik néhány pohár ital után?

Vajon tényleg vonzóbbnak tűnik a másik néhány pohár ital után?

Meglepő, de tudomány áll az alkoholittas románcok mögött. 

Több ember számára ismerős lehet a “mítosz”, hogy 2-3 pohár sör után az ember vonzóbbnak talál egy személyt, akit lehet, hogy józanon messziről elkerülne.

Forrás: kecskefeszek.net

Forrás: kecskefeszek.net

 

A kérdés az, hogy a sör, mint szemellenző valódi jelenség vagy népi legenda? Az Állítólag sorozatban bizonyították, hogy az emberek sokkal vonzóbbnak tűnnek alkohol befolyása alatt.

 

2003-ban egy brit kutatócsoport közzétett egy tanulmányt az Addiction tudományos folyóiratban. 80 heteroszexuális egyetemi hallgatót vizsgáltak egy bárban vagy étteremben, akik  ittasan emberek képeit osztályozták, férfiakét és nőkét. Kétségtelen, hogy a férfiak és nők, az alkohol fogyasztása után vonzóbbnak találták ellenkezőnemű társaikat. Azok, a személyek, akik nem kerültek ital befolyása alá, kevésbé érdeklődőnek, elutasítóbbnak bizonyultak.

Íme, pár példa tanulmányokból, ami kiegészítheti az állítást:

Forrás: giphy

Forrás: giphy

–  Egy 2014-es tanulmány (Alcohol and Alcoholism folyóirat) szerint az alkoholfogyasztás utáni érdeklődés nem csak az emberekre, az élettelen tárgyakra is igaz. Tehát ne lepődj meg, ha ittasan érdekesnek találsz egy asztalon pihenő banánt. Ilyenkor felerősödik a szépségérzet, az agy festői tájnak ítélheti a látványt.
– Egy 2012-es tanulmány (Drug and Alcohol Dependence) szerint bizonyított, hogy a cigaretta fokozza az alkohol okozta vonzalomérzetet. Nem, nem az alkohol iránt, minden iránt ami él és mozog, illetve ami tárgy.

Forrás: scienceclarified.com

Forrás: scienceclarified.com

– 2013-ban francia kutatók eredményei szerint az emberek ittas állapotban magabiztosabbá válnak, elengedik gátlásaikat és pozitívabban ítélik meg önmagukat.
– 2015-ben az Alcohol and Alcoholism publikált egy tanulmányt, melyben azt vizsgálták, hogy a személy, aki fogyasztott kis dózisú alkoholt, vonzóbbnak tűnik-e, mint józanul. Kiderült, hogy minimális, csupán kedélyállapot-javító hatású alkohol, szebbé, izgalmasabbá teszi az adott személy arcát, aki fogyasztotta. A vizsgált személy józanul nem bizonyult annyira figyelemfelkeltőnek.

Forrás: ready-infive.com

Forrás: ready-infive.com

Ne feledd, ha alkoholt használsz a külsőségek tompítására: pár pohár sör még nem tett szebbé egy személyt, csak nem törődsz azzal, hogy a partnered csúnya.

 

Borítókép: psycologytoday.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share