A valaha volt legcikibb sztorik a szóbeli érettségiről

Rovat

Megosztás

Már az is elég hátborzongató, ha valaki kimondja, hogy szóbeli érettségi. Volt, aki annyira izgult, hogy elég ciki dolgokat hozott ki a feleletéből. Ezeket szedtem most össze.

Sokan már túl vannak rajta, de néhány diák kivégzésére csak a héten kerül sor. Na jó, nem kell annyira izgulni, legalább is jobb lenne kevésbé, mint azok, akik zavarukban hülyeségeket mondtak tanáraik és az elnök előtt.

Luca (18)
Pár napja szóbeliztem. Egy szemhunyásnyit sem aludtam előző éjszaka. Amikor végre álom jött volna a szememre, kelni kellett, ezért gyors megoldásként bedobtam egy kávét. Nem kellett volna. Tudni kell rólam, hogy nem szoktam inni, mert nálam hasmenést okoz. Miközben kidolgoztam a magyar tételt, elkezdett mocorogni a gyomrom. A tanár látta, hogy nem vagyok valami jól, ezért mondta, hogy menjek ki nyugodtan. Sajnos a négy feleletem között is tartottam ilyen szünetet, nem csak az elején. Egy életre megtanultam, hogy kávét soha! Legközelebb kólával próbálkozom.

Ervin (19)
Tavaly érettségiztem, kémia volt a választott tantárgyam. A tételek között volt olyan, ahol tojást kellett használni. Reménykedtem, hogy nem azt húzom, mert béna vagyok a feltörésében. Na, vajon mi történt? Azt kaptam. A tojást egy üvegedény szélén kellett széttörni, ami nem egy halk művelet. Nem csak, hogy hangos volt, de a tál mellé ment és lecsúszott a földre. Sűrűn elnézést kértem. Miután kaptam egy újabb tojást, próbáltam kihozni a lehető legjobbat a feleletből. 80%-os lett!

Norbi (18)
Ez az egyik osztálytársammal történt meg. Nem volt valami eszes a srác, szerintem egy percet sem készült az érettségire. Társadalomismeretből felet, elég könnyű tételt húzott. Hebegett-habogott valamit, majd a tanárnő feltett neki egy kérdést: “Mit nyújthatnak a szülők a gyerekeknek?” Pár másodpercig gondolkozott, majd lazán kinyögte: “Szexuális felvilágosítást”. Az osztályfőnökömmel összenéztünk, akkor még nem mertünk nevetni, de később jót kacagtunk a helyzeten.

Timi (19)
Éppen magyarból szóbeliztem, de a töri tanárom is jelen volt. Petőfit húztam, amihez ugye kapcsolódott a 48-as szabadságharc. Na, azt én simán leháborúztam. A magyar tanár meg is jegyezte, hogy a kollégája előtt ne mondjak ilyet. Nem is csodálkozom, hogy utána történelemből alig kaptam pontot…

Előfordul az ilyen, de nem kell kétségbe esni. Próbáljátok meg a legjobbat kihozni az akkori feleletből, mosolyogjatok, tűnjetek magabiztosnak. Sok sikert azoknak, akikre még vár a nagy nap!

Írta: Czár Fruzsina

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta