Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Valami változott a Sziget Nagyszínpadánál

Valami változott a Sziget Nagyszínpadánál

Valami nem stimmel, mintha átrendezték volna a Sziget Nagyszínpada előtti teret. Legalábbis ez volt az érzetük a Világszám.hu kollégáinak a sajtóbejáráson. Nem tévedtek, nagyobb lett a tér. A kocsmákat hátrébb tolták, nincs a közelben óriáskerék, se bungee jumping. Magyarán többen nézhetik majd a koncerteket.

Igen, egy kicsit hátrébb toltuk a Nagyszinpadot, és a VIP is messzebb került a zenekaroktól – erősítették meg a Sziget szervezői az első benyomást. Gerendai Károly főszervező szerint ilyen és hasonló változások vannak tavaly óta. A 24. Szigeten már nincsenek döntő újdonságok, azokat fejlesztettük tovább, amelyek amúgy is jól működnek – fejtegette a Világszámnak.

A Sziget amúgy nagyon hasonlít az előzőekhez, a változások inkább a külföldieket érinti. Például a különböző nemzetek saját anyanyelvű kempingrészeket kaptak. Praktikusan ez azt jelenti, hogy az itt dolgozó segítők tudnak az érkezők anyanyelvén.

Mozsi Gabor/Rockstar Photographers www.facebook.com/festivalphotographers

A terrorizmus kihívására is reagált a Sziget. A belépők adatai bekerülnek egy központi rendszerbe, amelyhez az illetékesek bármikor hozzáférhetnek. Nem véletlen, hogy vonalkódosak a karszalagok és az útlevelet vagy személyi igazolványt is beviszik a rendszerbe.

Rihannára, azaz a nulladik napra külön nem készülnek. Legalábbis hivatalosan. A sajtófőnök arcáról azonban leolvasható volt a feszültség a sztár érkezése okán. Semmi különleges kérése nincs, de a csütörtöki telt ház komoly kihívás nekünk is – mondta Vető Viki.

Amit kicsit sajnálnak, hogy nem lesz igazi beach a Hajógyári sziget északi részén, mert túl magas a Duna vízállása.

Mozsi Gabor/Rockstar Photographers www.facebook.com/festivalphotographers

Amúgy kedden még sok helyen kopácsoltak, építkeztek. Az árakat is még csak most írják ki. Az alapital, a sör 650 forintba kerül majd. Gerendai Károly megfogalmazása szerint, alkalmazkodnak a budapesti szórakozóhelyek áraihoz. Még szerencse, hogy idén az Aldi és a Rossmann is kint lesz a Szigeten, de az Auchan áruház sincs messze, igaz, ahhoz ki kell lépni a szabadság szigetéről. Egy karton másnaposság elleni “gyógysörért” talán megéri.

 

Forrás: világszám.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share