Valóban szerelmes vagy, vagy csak vonzódsz hozzá?

Rovat

Megosztás

Az esetek többségében rögtön és biztosan tudhatod, ha szerelmes vagy valakibe. De mi a helyzet akkor, amikor ez nem ennyire nyilvánvaló? Hogy deríthetnéd ki, hogy valóban szerelmes vagy, vagy csak vonzódsz a másikhoz?

Biztosan veled is előfordult már, hogy valaki nagyon megtetszett neked, sokat gondoltál rá, és azonnal jobb kedvre derültél, amikor megláttad. Ezek azonban még nem biztos, hogy a szerelem érzései, lehet, hogy csak vonzalom alakult ki benned a másik iránt. Láthatod, hogy nem is olyan egyszerű a két érzés között az elkülönítés. Mutatunk néhány szempontot, amivel közelebb kerülhetsz a megoldáshoz.

A külső vagy a belső számít?

Amikor azon gondolkodsz, hogy valóban szerelmes vagy-e valakibe, érdemes onnan kiindulnod, hogy mi az, ami megfog téged a másikban. Ha azt érzed, hogy leginkább ezek külső tulajdonságok, az, hogy jól néz ki vagy menő a másik, akkor még nem biztos, hogy valóban szerelmet érzel, ez még lehet csak a vonzalom szintje.

Mennyire ismered?

Fontos azt is megnézned, hogy mennyire ismered a másikat. Ha alig beszélgettetek még egymással, akkor nem is nagyon lehetett még tere annak, hogy valóban szerelmet kezdj el érezni a másik iránt. Ilyenkor még lehet, hogy csak nagyon erős a vonzalmad a másik felé, ami viszont valóban jó alap lehet egy szerelem kialakulásához.

Hogyan beszélsz róla a barátaidnak?

Érdemes megfigyelned azokat a helyzeteket is, amikor a barátaidnak beszélsz az általad kedvelt személyről. Jellemzően milyen szavakat használsz ilyenkor? A külsejét dicséred, vagy kiemeled például a humorát is? Ha a baráti kapcsolataidban is sokszor feljön a kiválasztottad neve, és jellemzően szeretettel beszélsz róla, lehet, hogy a szerelem is alakulóban van.

Biztonságban érzed magad mellette?

Talán a legfontosabb elkülönítés a vonzalom és a szerelem között, hogy hogyan is érzed magad a másikkal. Amikor együtt vagytok, azt érzed, hogy meg tudtok beszélni komoly dolgokat? Amikor baj van, vagy nem vagy jól, mersz hozzá fordulni? Ezek a kérdések megmutatják, hogy mennyire számíthatsz a másikra, mennyire érzed biztonságban magad mellette.

Elképzeled a közös jövőt?

Csalhatatlan jele lehet a szerelemnek, amikor már a fizikai vonzalmon túl a közös jövő tervezgetése is megjelenik. Ezek általában 1-2 apró gondolatból indulnak: „Vajon milyenek lennénk együtt?” „Miket csinálnánk, ha együtt lennénk?”, amik később komolyabb közös tervekbe is átcsaphatnak.

Bár azt lehet mondani, hogy nem egyszerű a vonzalmat a szerelemtől elkülöníteni, a fenti tényezők átgondolása talán segít neked is eldönteni.

A vonzalom és a szerelem viszont nem független egymástól, vagyis elképzelhető, hogy amit most érzel a másik iránt, az még csak vonzalom, de közös időtöltéssel, tervekkel igazi szerelem alakulhat ki belőle.

GIFek forrása: giphy.com

Te voltál már szerelmes?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta