Ezt nézed:  / Hírek / Sport / Valóságos lett a varázslók sportja

Valóságos lett a varázslók sportja

A Harry Potter könyvek magukkal ragadják az olvasót, ez közismert tény. Azokat az embereket viszont, akikről most írok, olyannyira ragadta magával az iromány, hogy arra sarkallta őket, hogy a varázslók sportját valóságossá tegyék. Ők a legelvetemültebb, legfanatikusabb rajongói a fantasztikus sorozatnak, ők azok akik a kviddicset életre keltették.

Mintegy tíz évvel ezelőtt a vermonti Middlebury-ben kitalálták, hogy milyen jó lenne, ha ők is kviddicsezhetnének, mint a kis túlélő és iskolatársai, ezért elkezdték játszani a híres játékot, csak épp nem a levegőben, hanem a földön, ahová a muglik valók. A sport vírusként terjed azóta is. Aki egyszer ráfüggött, sosem bírja abbahagyni. A szabályok szinte megszólalásig ugyanazok, mint a képzeletbeli játéké, mivel a játékosok lába között ugyanúgy ott virít maga a seprű is, elég nehéz elhinni, hogy ez nem zavarja őket.

Egy kis ízelítő a játékból:

 

2005 óta már van nemzetközi verseny is, ahol egyre többen képviselik magukat. Ha eszméletlenül megjött a kedved, hogy te is részese lehess a játéknak, van egy jó hírünk: repülőre sem kell ülnöd, hiszen a játék már hazánkban is megfertőzte a fiatalságot. Az ELTE sportnapján például már ebben a sportágban is megmérettetheted magad!

 

Valóságos lett a varázslók sportja
Tízes skálán mennyire akarod kipróbálni ezt a király játékot?

 

 

Foto: arm6.static.flickr.com, spartanspectator.ca, news.bbcimg.co.uk